Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baklažāni ar sezama sēkliņām

17 novembra, 2014 1 Comment

Baklažāni ar sezama sēkliņām - 5552Baklažānu pagatavošana ir dažādos mītos tīta – runā gan, ka tie ir rūgti (tāpēc jāapber ar sāli), gan ka to pagatavošanai nepieciešams daudz eļļas. Par pirmo apgalvojumu uzreiz varu teikt, ka moderno baklažānu šķirņu augļi vairs nav rūgti, vismaz man nav nācies sastapties ar tādiem, kas būtu īpaši jāapstrādā pirms gatavošanas. Par to, ka vajag daudz eļļas – jā, taisnība, baklažāns spēj uzsūkt daudz taukvielu, bet tas nenozīmē, ka to nav iespējams pagatavot arī veselīgi un bez liekām kalorijām.

Viens variants ir uzmeistarot baklažānu un ķiploku pastēti, gan pievienot dārzeņu sautējumiem, gan gatavot veģetāro pasta bolognese, gaļu aizstājot ar blakažāniem (recepti drīzumā gatavojos nopublicēt). Baklažāni labi iederas arī veselīgos salātos un pastas ēdienos.

Šī baklažānu pagatavošanas versija ir izcili vienkārša – baklažāni jāsagriež un pēc cepšanas jāpievieno pāris aromātvielas. Pēc izņemšanas no krāsns uzreiz tie var šķist sausi un gumijaini, bet tas ir tikai baklažānu starpstāvoklis. Tāpat nevajag uztraukties, ka pēc eļļas un etiķas pievienošanas gabaliņi it kā saplaks, vienlaicīgi kļūstot arī sulīgi un spīdīgi. Šādi pagatavotus baklažānus var pasniegt pie gaļas ēdieniem, pie rīsu un pastas ēdieniem.

Izejvielas:

  • 2 baklažāni
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamk. balzāketiķa
  • nedaudz sāls
  • šķipsniņa cukura
  • 2 ēdamk. sezama sēklu

Gatavošana:

  1. Cepešpannu uzkarsē uz 190 grādiem.
  2. Katru baklažānu 3-4 (atkarīgs no baklažāna lieluma) sagriež šķēlēs un pēc tam šķēles – kubiņos.
  3. Baklažānu gabaliņus izklāj uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 20 minūtes vai kamēr mīksti (laiks atkarīgs no gabaliņu lieluma).
  4. Gabaliņus saber bļodā, pārslaka ar eļļu, balzāmetiķi, sāli un cukuru. Beigās pārber ar sezama sēkliņām. Pasniedz siltus.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Baklažāni, Balzāmetiķis, Sezama sēkliņas

« Rupjmaizes kārtojums
Pastas salāti grieķu gaumē »

Comments

  1. Kristīne says

    17 janvāra, 2016 at 01:21

    Laba uzkoda! Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...