Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pastas salāti grieķu gaumē

19 novembra, 2014 2 komentāru

Pastas salāti grieķu gaumē - 02

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles Dzirnavnieku”

Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota liela cilvēku skaita paēdināšanai un ideāls ballīšu ēdiens.

Sastāvdaļas (4-6 personām):

  • 300 g “Dobeles Dzirnavnieka” fusilli pilngraudu pastas
  • sāls pēc garšas
  • 200 g ķirštomātiņu (skaistāk izskatīsies krāsaini tomātiņi)
  • viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi
  • 1 paprika
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g fetas siera
  • 200 g olīvu

Salātu mērcei:

  • 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 1 tējk. medus vai agaves sīrupa

Gatavošana:

  1. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente pastai un 8 minūtes pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē. Ja vēlas izmantot uzreiz, noskalo aukstā ūdenī.
  2. Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  3. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Papriku sagriež mazos gabaliņos.
  4. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes un paprikas gabaliņus. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.
  5. Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetu.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez govs piena produktiem, Citronu sula, Feta, Fusilli, Gurķis, Ķiršu tomāti, Medus, Olīvas, Pasta, Sarkanais sīpols, Sarkanvīna etiķis, Sīpols, Tomāti, Veģetāri

« Baklažāni ar sezama sēkliņām
Iznākusi Raimonda Zommera pavārgrāmata “Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve”. Atvēršanas svētki. »

Comments

  1. Baiba says

    24 janvāra, 2017 at 23:23

    Paldies par lielisku recepti! Svaigi un sātīgi vienlaikus. Taisīšu vēl. :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 janvāra, 2017 at 00:27

      Lieliski, paldies par atsauksmi!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...