Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pastas salāti grieķu gaumē

November 19, 2014 2 Comments

Pastas salāti grieķu gaumē - 02

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles Dzirnavnieku”

Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota liela cilvēku skaita paēdināšanai un ideāls ballīšu ēdiens.

Sastāvdaļas (4-6 personām):

  • 300 g “Dobeles Dzirnavnieka” fusilli pilngraudu pastas
  • sāls pēc garšas
  • 200 g ķirštomātiņu (skaistāk izskatīsies krāsaini tomātiņi)
  • viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi
  • 1 paprika
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g fetas siera
  • 200 g olīvu

Salātu mērcei:

  • 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 1 tējk. medus vai agaves sīrupa

Gatavošana:

  1. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente pastai un 8 minūtes pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē. Ja vēlas izmantot uzreiz, noskalo aukstā ūdenī.
  2. Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  3. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Papriku sagriež mazos gabaliņos.
  4. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes un paprikas gabaliņus. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.
  5. Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetu.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez govs piena produktiem, Citronu sula, Feta, Fusilli, Gurķis, Ķiršu tomāti, Medus, Olīvas, Pasta, Sarkanais sīpols, Sarkanvīna etiķis, Sīpols, Tomāti, Veģetāri

« Baklažāni ar sezama sēkliņām
Iznākusi Raimonda Zommera pavārgrāmata “Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve”. Atvēršanas svētki. »

Comments

  1. Baiba says

    January 24, 2017 at 23:23

    Paldies par lielisku recepti! Svaigi un sātīgi vienlaikus. Taisīšu vēl. :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      January 25, 2017 at 00:27

      Lieliski, paldies par atsauksmi!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in