Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silta vēderu? Protams, putra. Bet šoreiz pagatavoju to citādi – sviestā un kanēlī apcepu ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievienoju mandeles un vaniļu. Tik labi piestāvēs Ziemassvētku rītam!
Izejvielas (2 cilvēkiem):
- 160 grami “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu
- 320 ml auksta ūdens
- šķipsniņa sāls
- 1 ēdamk. cukura
- 300 ml piena (tauku saturs vismaz 2.5 procenti)
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 M izmēra ola
- 2 ēdamk. mandaļu skaidiņu
- 1 liels vai 2 mazāki āboli
- 1 ēdamk. sviesta
- 1 ēdamk. brūnā cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
Gatavošana:
- Rīsus noskalo. Ūdenim pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi.
- Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un maisot uz lēnas uguns turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu, turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.
- Ābolu(-s) iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cep 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.
- Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.
Atbildēt