Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Karaliskā rīsu putra ar kanēli un mandelēm

21 decembra, 2014 Leave a Comment

IMG_7826

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silta vēderu? Protams, putra. Bet šoreiz pagatavoju to citādi – sviestā un kanēlī apcepu ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievienoju mandeles un vaniļu. Tik labi piestāvēs Ziemassvētku rītam!

Izejvielas (2 cilvēkiem):

  • 160 grami “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu
  • 320 ml auksta ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. cukura
  • 300 ml piena (tauku saturs vismaz 2.5 procenti)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 M izmēra ola
  • 2 ēdamk. mandaļu skaidiņu
  • 1 liels vai 2 mazāki āboli
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa

Gatavošana:

  • Rīsus noskalo. Ūdenim pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi.
  • Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un maisot uz lēnas uguns turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu, turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.
  • Ābolu(-s) iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cep 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.
  • Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.

Filed Under: Deserti, Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Āboli, Brīvdienu brokastīm, Brokastis, Mandeles, Putra, Rīsi, Ziema, Ziemassvētku ēdieni

« Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu
Idejas Ziemassvētku ēdienkartei 2014 »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...