Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mannas kūka ar apelsīnu sīrupu

19 decembra, 2014 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles Dzirnavnieku"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles Dzirnavnieku”

Pavisam nemanot pienākusi Ceturtā Advente un Ziemassvētku elpa jūtama ik uz soļa. Tā vietā, lai šo nedēļas nogali skraidaītu pa veikaliem, iesaku jums to pavadīt mājās un aizbraukt uz mežu, aiziet uz svētku sajūtu radošu koncertu. Mēs šajās brīvdienās vedīsim mājās egli, pušķosim to un es plānošu svētku ēdienkarti un galda klājumu. Citus gadus to esmu darījusi ļoti ļoti laicīgi, bet šoziem laiks ir aizlidojis vēja spārniem…. Bet nekas vēl nav nokavēts! Kā ik gadus, publicēšu savus plānus arī šeit, blogā.

Bet šoreiz par mannas kūku. Ziemai tik ļoti piestāv apelsīnu aromāts… Tas silda un vilina – tieši tādēļ šī pēc svētkiem un Itālijas saules smaržojošā kūka jācep Ziemas saulgriežos. Biskvīts ir gaisīgs un apelsīnu sīrups to padara neparastu un svētku galda cienīgu.

Izejvielas:

  • 125 grami sviesta istabas temperatūrā
  • miza no viena liela bioloģiskā apelsīna (ne-bio apelsīnu miziņa ir vaskota)
  • 215 grami cukura
  • 2 olas
  • 115 grami “Dobeles dzirnavnieka” mannas
  • 280 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 120 ml piena

Sīrupam:

  • 125 grami cukura
  • sula no viena liela bioloģiskā apelsīna

Gatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamformas (ar 20 cm diametru; ja formas diametrs ir 24 cm, tad šī kūka sanāks nedaudz “plakanāka”) apakšu izklāj ar cepamā papīra riņķi, bet malas iesmērē ar sviestu.
  • Ar mikseri kopā saputo sviestu, apelsīna miziņu un cukuru. Masa kļūs gaišāka un gaisīgāka. Pa vienai pievieno olas, turpina putot. Beigās iemaisa mannu, miltus, cepamo pulveri un pienu. Puto vai maisa, kamēr izveidojas viendabīga mīkla.
  • Mīklu lej sagatavotajā formā, liek cepeškrāsnī un cep 45-50 minūtes vai kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā tīrs.
  • Kamēr kūka cepas, pagatavo sīrupu. Mazā katliņā ieber cukuru un pievieno apelsīna sulu. Uz zemas uguns, nepārtraukti maisot, sagaida, kamēr cukurs izkūst. Turpina maisīt, līdz šķidrums kļūst biezāks un garša – koncentrētāka (apmēram 5-7 minūtes). Nedaudz atdzesē (ja pirms pārliešanas kūkai sīrups kļuvis pārāk biezs, to atkal nedaudz uzsilda).
  • Kūku izņem no cepeškrāsns. Atdzesē 5 minūtes, pārlej ar sīrupu. Var pasniegt ar karoti saputotu saldā krējuma (bez cukura, jo kūka pati ir salda).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīni, Kūka, Manna, Sīrups, Svētku galdam, Ziema, Ziemassvētku ēdieni

« Pašgatavota piparkūku garšviela
Karaliskā rīsu putra ar kanēli un mandelēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Sezama sēkliņas Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...