Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas filejas medaljoni ar pētersīļu grūbām

December 22, 2014 Leave a Comment

IMG_7774

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Daudzu gardēžu uzskatā Latvijā labākā gaļa ir tieši cūkgaļa. Tā lieliski der ikdienas maltītēm, un pareizi sagatavota, arī svētkiem. Šīs receptes pamatā izmantotas mūsu zemītē augušās izejvielas – nekā lieka vai pārlieku sarežģīta.

Izejvielas (4 porcijām):

  • 2 garās cūkgaļas filejas (aptuveni 800 grami)
  • 3 ēdamk.  “Dobeles dzirnavnieka” kamas miltu
  • 1 ēdamk. ķiploka granulu
  • sāls pēc garšas
  • 1 ola
  • 240 g  “Dobeles dzirnavnieka” grūbas

Pētersīļu mērcei:

  • 1 vidēja buntīte pētersīļu
  • 2 ēdamk. rapšu eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa

Medū glazētajiem burkāniem:

  • 600 grami maza izmēra burkānu (vai lielāki sagriezti gareniski)
  • 1 ēdamk. kaņepju eļļas
  • 2 ēdamk. baltvīna etiķa
  • 2 ēdamk. medus
  • 1 tējk. baltās sezama sēklas

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  • Kamas miltus sajauc ar ķiploku granulām, pievieno šķipsnu sāls (granulas un sāli var aizstāt ar ķiploku sāli). Cūkgaļas fileju sagatavo cepšanai, izvārta kamas miltos tā, lai tā būtu vienmērīgi noklāta. Pēc tam izmērcē olā un liek uz cepešpannas krāsnī cepties aptuveni 30 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no filejas biezuma – pārcepta gaļa būs sausa, bet neizcepta – vidū izteikti rozā un nepiemērota ēšanai). Izņem no cepeškrāsns un “atpūtina” 10 minūtes.
  • Vienlaicīgi ar gaļu var cept arī burkānu – tos notīra un lielākos sagriež garenās sloksnītēs. Sajauc ar sāli un eļļu. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, tad pievieno etiķi un medu, kārtīgi samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm, kamēr apkārt mīksti, bet pašā viducītī vēl nedaudz stingri. Pārber ar sezama sēkliņām.
  • Kamēr gaļa ceptas, sālsūdenī vāra grūbas, kamēr tās mīkstas. Pagatavo pētersīļu mērci, blenderī kopā samaļot pētersīļus, eļļu un ķiploku. Grūbas sajauc ar pētersīļu mērci.
  • Pasniedz: fileju sagriež medaljonos, blakus liek grūbas un medū glazētos burkānus.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Baltvīna etiķis, Burkāni, Cūkgaļas fileja, Grūbas, Kama, Medus, Pētersīļi, Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Idejas Ziemassvētku ēdienkartei 2014
Vistas, rīsu un sarkano pupiņu salāti »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in