Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas, rīsu un sarkano pupiņu salāti

6 janvāra, 2015 4 komentāru

Rīsu un pupiņu salāti - 0

Jaunais Gads daudziem noteikti sācies veselīgu apņemšanos atmosfērā, t.sk. ēšanas jomā. Vislabākais draugs šādos gadījumos ir salāti. Man pašai ziemas mēnešos dažkārt šķiet grūti pagatavot svaigus un gardus salātus, bet tādēļ tas ir vēl jo lielāks gandarījums, kad sanāk un izdodas! Šajos vistas un rīsu salātos ir gana daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, turklāt vēl viens liels pluss – tos ir viegli paņemt līdzi, jo arī pēc mērces pievienošanas to “nesulojas” un saglabā savu izskatu.

Veģetārajai un vegānajai salātu versijai vienkārši nepievieno vistas gaļu. 

Izejvielas (3-4 personām):

  • 150 grami balto rīsu, sajaukti kopā ar mežonīgajiem jeb wild rīsiem (es izmantoju “Tildas” basmati un mežonīgo rīsu maisījumu) – var aizstāt ar brūnajiem rīsiem
  • 1 liela vai 2 mazākas vistas filejas
  • eļļa cepšanai
  • 1 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 1 tējk. čili garšvielas (Santa Maria čili pulveris – tas, kurš nav pikants)
  • 1 bunža konservētu pupiņu vai mērcētas un vārītas 2 saujas sarkano pupiņu
  • 250 grami ķirštomātiņu
  • 1 dzeltenā paprika
  • daži zariņi pētersīļu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu (cumin)
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Rīsus noskalo un liek vārīties aukstā sālsūdenī. Atdzesē.
  2. Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos un cep uzkarsētā eļļā, pievienojot paprikas pulveri un čili pulveri. Atdzesē.
  3. Ķirštomātiņus sagriež uz pusēm, papriku sagriež gabaliņos. Pagatavo mērci, kopā sajaucot olīveļļu, baltvīna etiķi un romiešu ķimenes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Lielākā bļodā gatavo salātus, kopā sajaucot rīsus, vistu, tomātus, papriku, pupiņas un mērci. Pievieno sakapātus pētersīļus. Samaisa un pasniedz.

Rīsu un pupiņu salāti - 30

 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Bez glutēna, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Paprika, Paprikas pulveris, Pētersīļi, Pupiņas, Romiešu ķimenes, Vistas fileja

« Cūkgaļas filejas medaljoni ar pētersīļu grūbām
Blondijs ar pekanriekstiem »

Comments

  1. ilze says

    25 novembra, 2016 at 14:42

    Vēlos pateikties par šo recepti! Pagatavoju ,ļoti garšīgi, visi viesi ēda un slavēja☺

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 novembra, 2016 at 14:43

      Ilze, paldies par atsauksmi! Prieks, ka izdevās garda ciemošanās!

      Atbildēt
  2. Aina Nemiro says

    12 jūnija, 2018 at 13:42

    Ļoti garšo šie salāti. Jau atkal atgriežos pie šīs receptes! ;) Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 jūnija, 2018 at 21:53

      👍🏻 man prieks par to!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...