Šī ir tradicionālā Marokas recepte, kurā kviešu milti tiek kombinētu ar mannu. Pankūkas būs piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem, kā arī tiem cilvēkiem, kas nepanes piena produktus un olas. Pankūkas izdodas pufīgas un “sulīgas” – tradicionāli Marokā tās ēd kopā ar mērci, ko veido medus un sviests. Latvijas versijā garšos labi kopā ar pūdercukuru vai karameļu mērci.
Izejvielas (3-4 personām):
- 330 grami “Dobeles dzirnavnieka” mannas
- 115 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- šķipsniņa sāls
- 45 grami cukura
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 650 ml silta (bet ne karsta) ūdens
- 1 ēdamk. sausā rauga
- eļļa cepšanai
- pūdercukurs pasniegšanai
Gatavošana:
- Lielā bļodā kopā samaisa mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla.
- Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm. Mīkla ir gatava cepšanai, kad tā virspusē ir kļuvusi gaišāka un izveidojušies daudzi burbuļi, kā arī konsistence būs kļuvusi daudz biezāka.
- Pankūkas cep 10 centimetru diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, kamēr to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstas.
Laura says
Izcili garšīgas pankūkas! :) Recepte jau aiziet tautās! Un manai draudzenei dēliņš teicis, ka tagad katras brīvdienas ēdīšot tikai šīs pankūkas! Paldies!