Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rauga pankūkas ar mannu

February 14, 2015 1 Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieku"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Šī ir tradicionālā Marokas recepte, kurā kviešu milti tiek kombinētu ar mannu. Pankūkas būs piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem, kā arī tiem cilvēkiem, kas nepanes piena produktus un olas. Pankūkas izdodas pufīgas un “sulīgas” – tradicionāli Marokā tās ēd kopā ar mērci, ko veido medus un sviests. Latvijas versijā garšos labi kopā ar pūdercukuru vai karameļu mērci.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 330 grami “Dobeles dzirnavnieka” mannas
  • 115 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • šķipsniņa sāls
  • 45 grami cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 650 ml silta (bet ne karsta) ūdens
  • 1 ēdamk. sausā rauga
  • eļļa cepšanai
  • pūdercukurs pasniegšanai

 Gatavošana: 

  1. Lielā bļodā kopā samaisa mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla.
  2. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm. Mīkla ir gatava cepšanai, kad tā virspusē ir kļuvusi gaišāka un izveidojušies daudzi burbuļi, kā arī konsistence būs kļuvusi daudz biezāka.
  3. Pankūkas cep 10 centimetru diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, kamēr to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstas.

Filed Under: Konditoreja, Pankūkas Tagged With: Bērniem, Brīvdienu brokastīm, Brokastis, Manna, Marokas virtuve, Pankūkas, Pūdercukurs

« Baklažānu sacepums ar Parmas sieru (baklažānu “parmigiana”)
Vista jamaikiešu gaumē »

Comments

  1. Laura says

    February 28, 2015 at 18:14

    Izcili garšīgas pankūkas! :) Recepte jau aiziet tautās! Un manai draudzenei dēliņš teicis, ka tagad katras brīvdienas ēdīšot tikai šīs pankūkas! Paldies!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in