Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes pankūkas ar rudzu miltiem

21 februāra, 2015 4 komentāru

Visi zinām, ka rudzu milti veselībai ir daudz derīgāki nekā kviešu milti. Vislabāk izmantot pilngraudu miltus, kuros tiek samalts viss grauds ar savu apvalku, kā rezultātā paaugstinās gala produkta uzturvērtība. Šī pankūku recepte ir īpaša ar to, ka, lai arī veselīgas, šīs pankūkas garšo kā ierasts un vēl nedaudz labāk.

Izejvielas (2 personām):

  • 75 grami “Dobeles dzirnavnieka” rudzu miltu “Stiprie”
  • 75 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 3 ēdamk. tumšā kakao pulvera
  • puse tējk. cepamās sodas
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • 80 grami nerafinēta brūnā cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola, viegli sakulta
  • 250 ml piens
  • eļļa cepšanai
  • šokolādes mērce, putukrējums un zemenes pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Kopā lielā bļodā iesijā rudzu miltus un kviešu miltus, pievieno kakao pulveri, cepamo sodu, cepamo pulveri, nerafinēto cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Otrā mazākā bļodā sakuļ kopā olu ar pienu, ko ielej bļodā ar miltu maisījumu. Maisa, kamēr iegūta viendabīga masa. Noliek malā uz 10 minūtēm.
  2. Uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns cep pankūkas apmēram 10 centimetru diametrā no abām pusēm, kamēr pankūku maliņas kļūst tumšākas. Pasniedz siltas kopā ar šokolādes mērci, putukrējumu un svaigām zemenēm.

 

Filed Under: Konditoreja, Pankūkas Tagged With: Bērniem, Brūnais cukurs, Kakao, Kviešu milti, Pankūkas, Rudzu milti, Šokolāde, Svētdienas brokastīm, Tumšā šokolāde

« Kartupeļu zupa indiešu gaumē
Zivs fileja filo mīklas sainīšos »

Comments

  1. Forex Latvijā says

    2 marta, 2015 at 18:49

    njām, svētdienas rītā būtu ideāli.

    Atbildēt
  2. Vineta says

    9 jūnija, 2015 at 19:15

    Ļoti gardas. Paldies par recepti. Kakao pulvera vietā liku Karoba pulveri. Noteikti cepšu vēl.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      9 jūnija, 2015 at 19:23

      Vineta, jauki! Prieks, ka eksperimentē un atklāt jaunas garšas.

      Atbildēt
  3. felicita says

    9 jūlija, 2015 at 21:16

    Garšīgas kūkas

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...