Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zivs fileja filo mīklas sainīšos

23 februāra, 2015 Leave a Comment

Zivs fileja filo sainiti - 53Darbs ar filo mīklu ir piņķerīgs – jādarbojas pārdomāti un veikli, jo šī mīkla ātri izžūst, atrodoties neapklāta. Bet atšķirībā no kārtainās mīklas, tā ir vieglāka un kraukšķīgāka. Lieliski sader ar zivs fileju. Šoreiz izvēlējos ātes (paltusa) fileju, jo tā ir sulīga un arī gana stingra. Ēdienu pasniedzu kopā ar krējuma-mārrutku-kaperu mērci. 

Izejvielas (4 personām):

  • 4 baltās zivs filejas bez asakām un ādas
  • 1 liels vai 2 mazāki burkāni, nomizoti un sagriezti tievos stienīšos
  • 1 liels puravs bez zaļās daļas, sagriets tievos stienīšos
  • 20 grami sviesta
  • 1 ēdamk. eļļas cepšanai
  • 3 ēdamk. baltvīna
  • 2 tējk. citrona sulas
  • 3 safrāna drīksnas (ja nepatīk safrāna afomāts, var izvēlēties to aizstāt ar 1/4 tējk. kurkurmas pulvera)
  • sāls
  • 8 lielās filo mīklas plāksnes (lēnām atlaidinātas ledusskapī politiliēna iepakojumā)
  • 60 grami kausēta sviesta
  • citrona šķēlītes, zaļumi pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Uz pannas izkausē sviestu, pielej eļļu un pievieno burkānu un puravu gabaliņus. Pielej baltvīnu, pievieno safrānu. Cep 5 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot (dārzeņiem nav jābūt mīkstiem, jo tie turpinās cepties krāsnī). Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Filo mīklu sagriež tik lielos kvadrātos, lai tajos varētu ietīt zivs gabalus ar vismaz 5 centimetru rezervi. Vienu kvadrātu ar otiņu apziež ar izkausēto sviestu, virsū liek vēl vienu mīklas kārtiņu, kuru atkal nosmērē ar kausēto sviestu. Šādi kopā vienu uz otras liek 4 kvadrātus. Tiem pa virsu liek 1/4 daļu no dārzeņiem un zivs fileju. Divas kvadrāta malas pārloka pāri zivijs vienu pēc otras, galus palokot apakšā zivij tā, lai veidotos noslēgts sainītis. Virspusi apsmērē ar kausēto sviestu. Mīklas atlikumus (mazos gabaliņus) ar pirkstiem “saburza” un liek pa virsu sainītim – šie “burzījumi” veidos interesanti dekoratīvu virskārtu, cepoties kļūstot skaisti brūni. Arī tos nosmērē ar kausēto sviestu. Līdzīgi sagatavo pārējos 3 mīklas sainīšus.
  4. Mīklas sainīšus izkārto uz cepamās pannas Cep 20 minūtes, līdz sainīša augšējā daļa kļuvusi gaiši brūna. Ja virspusē brūna sāk kļūt pārāk ātri, cepeškrāsni pārslēdz “apakšas režīmā” vai sainīšus pārklāj ar foliju.
  5. Izņem no cepeškrāsns un nekavējoties pasniedz.

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Āte, Baltvīns, Burkāni, Filo mīkla, Puravs

« Šokolādes pankūkas ar rudzu miltiem
Kokosriekstu pankūkas ar citronu sīrupā karamelizētiem banāniem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...