Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pildīti baklažānu rullīši tomātu mērcē

3 marta, 2015 5 komentāru

Ar spinātiem pildīti baklāžani - 0

Stāts par blaklažāniem turpinās – šoreiz gatavoju sava veida canelloni, tikai pastas caurulīšu vietā šoreiz baklažānu šķēles. Līdz ar to ēdiens nesatur glutēnu. Tomātu mērce prasījās nedaudz krēmīgāka, tādēļ nākamreiz pievienošu pāris karotes saldā krējuma. Vasarā mērci noteikti var gatavot no svaigiem tomātiem.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 2 vidēja izmēra baklažāni
  • pāris karotes eļļas
  • 200 grami saldētu un atkausētu sasmalcinātu spinātu vai pāris lielas saujas svaigu spinātu
  • 250 grami rikotas
  • pāris šķipsnas malta muskatrieksta
  • 1 sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 2 daiviņas ķiploka, sasmalcināts
  • eļļa cepšanai
  • 2 x 400 ml konservētu tomātu, smalcināti
  • 1 tējk. Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • 1 tējk. cukura
  • 3 ēdamk. rīvmaizes
  • 50 grami rīvēta Parmas siera (parmezāna)
  • sasmalcināti pētersīļi vai citi zaļumi pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
  2. Baklažānus gareniski sagriež šķēlēs (no katra baklažāna man sanāca 6-7 šķēles). Šķēles liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar otiņu katru šķēlīti pārsmērē ar eļļu un pārber ar sāli (galvenais ar sāli nepāspīlēt). Cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
  3. Gatavo tomātu mērci: Atkausētos spinātus sajauc ar rikotu un muskatriekstu. Svaigus spinātus (lielākos sagriež vairākās daļās) aplej ar vārošu ūdeni, lai tie “sakristos”, lieko ūdeni nospiež. Tad sajauc ar rikotu un muskatriekstu. Pievieno sāli pēc garšas.
  4. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno ķiploku un cep vēl minūti. Pievieno tomātus  un garšvielu maisījumu, cukuru. Maisot uz vidējas uguns turpina vārīt aptuveni 10 minūtes, kamēr šķidrums ir reducējies. Tomātu mērci lej garenā cepampannā.
  5. Baklažānu šķēlītes vienā galā liek karoti spinātu-rikotas masas un tinot izveido rullīti. Liek pannā pa virsu tomātu mērcei. Līdzīgi sagatavo visas baklažānu šķēles. Kad panna piepildīta, visu pārkaisa ar Parmas sieru, kas sajaukts ar rīvmaizi. Liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes.  Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.

Iedvesma: BBC Good Food

 

 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Sacepumi Tagged With: Baklažāni, Bez glutēna, Konservēti tomāti, Muskatrieksts, Pētersīļi, Rikota, Rīvmaize, Spināti, Veģetāri

« Februāris 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi
Francijas garšas Latvijā: marta kulināro pasākumu programma »

Comments

  1. juris says

    3 marta, 2015 at 11:36

    izskatās ļoti garšīgi, bet man prasītos kāda gaļiņa klāt

    Atbildēt
  2. Inese says

    3 marta, 2015 at 15:27

    Kur ziemā nopirkt normālu baklažānu, ir kādas vietas? (baumo ka lielveikalos esot švammes).

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 marta, 2015 at 16:12

      Tas ir kā paveicas – bet man visas pēdējās reizes bijuši ļoti normāli. Švammīgi paliek arī, ja ilgi uzglabā – tāpēc jāpērk veikalos, kur ātra aprite un dārzeņi ir svaigi!

      Atbildēt
  3. Inna says

    3 marta, 2015 at 17:47

    Paldies par recepti, šodien izmēģināšu :) Vienīgi tagad prātoju, kā būtu, ja nedaudz updeitotu recepti un uztaisītu kādu partiju ar rullīšiem saviem ģimenes locekļiem, kas neatzīst veģetāro pārtiku, pieliekot klāt malto gaļu. Nez vai sanāks….

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 marta, 2015 at 21:26

      Receptes vienmēr ir labi un pareizi pielāgot savas ģimenes un savai gaumei. Bet ir arī labi dažreiz mēģināt “gaļu atstāt veikalā”. Kaneloni ar rikotu un spinātiem gatavoju tā, ka var arī nepamanīt, ka gaļas nav :) Lai izdodas!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...