Stāts par blaklažāniem turpinās – šoreiz gatavoju sava veida canelloni, tikai pastas caurulīšu vietā šoreiz baklažānu šķēles. Līdz ar to ēdiens nesatur glutēnu. Tomātu mērce prasījās nedaudz krēmīgāka, tādēļ nākamreiz pievienošu pāris karotes saldā krējuma. Vasarā mērci noteikti var gatavot no svaigiem tomātiem.
Izejvielas (3-4 personām):
- 2 vidēja izmēra baklažāni
- pāris karotes eļļas
- 200 grami saldētu un atkausētu sasmalcinātu spinātu vai pāris lielas saujas svaigu spinātu
- 250 grami rikotas
- pāris šķipsnas malta muskatrieksta
- 1 sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
- 2 daiviņas ķiploka, sasmalcināts
- eļļa cepšanai
- 2 x 400 ml konservētu tomātu, smalcināti
- 1 tējk. Vidusjūras garšvielu maisījuma
- 1 tējk. cukura
- 3 ēdamk. rīvmaizes
- 50 grami rīvēta Parmas siera (parmezāna)
- sasmalcināti pētersīļi vai citi zaļumi pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
- Baklažānus gareniski sagriež šķēlēs (no katra baklažāna man sanāca 6-7 šķēles). Šķēles liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar otiņu katru šķēlīti pārsmērē ar eļļu un pārber ar sāli (galvenais ar sāli nepāspīlēt). Cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
- Gatavo tomātu mērci: Atkausētos spinātus sajauc ar rikotu un muskatriekstu. Svaigus spinātus (lielākos sagriež vairākās daļās) aplej ar vārošu ūdeni, lai tie “sakristos”, lieko ūdeni nospiež. Tad sajauc ar rikotu un muskatriekstu. Pievieno sāli pēc garšas.
- Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno ķiploku un cep vēl minūti. Pievieno tomātus un garšvielu maisījumu, cukuru. Maisot uz vidējas uguns turpina vārīt aptuveni 10 minūtes, kamēr šķidrums ir reducējies. Tomātu mērci lej garenā cepampannā.
- Baklažānu šķēlītes vienā galā liek karoti spinātu-rikotas masas un tinot izveido rullīti. Liek pannā pa virsu tomātu mērcei. Līdzīgi sagatavo visas baklažānu šķēles. Kad panna piepildīta, visu pārkaisa ar Parmas sieru, kas sajaukts ar rīvmaizi. Liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.
Iedvesma: BBC Good Food
juris says
izskatās ļoti garšīgi, bet man prasītos kāda gaļiņa klāt
Inese says
Kur ziemā nopirkt normālu baklažānu, ir kādas vietas? (baumo ka lielveikalos esot švammes).
Linda Tellgrena says
Tas ir kā paveicas – bet man visas pēdējās reizes bijuši ļoti normāli. Švammīgi paliek arī, ja ilgi uzglabā – tāpēc jāpērk veikalos, kur ātra aprite un dārzeņi ir svaigi!
Inna says
Paldies par recepti, šodien izmēģināšu :) Vienīgi tagad prātoju, kā būtu, ja nedaudz updeitotu recepti un uztaisītu kādu partiju ar rullīšiem saviem ģimenes locekļiem, kas neatzīst veģetāro pārtiku, pieliekot klāt malto gaļu. Nez vai sanāks….
Linda Tellgrena says
Receptes vienmēr ir labi un pareizi pielāgot savas ģimenes un savai gaumei. Bet ir arī labi dažreiz mēģināt “gaļu atstāt veikalā”. Kaneloni ar rikotu un spinātiem gatavoju tā, ka var arī nepamanīt, ka gaļas nav :) Lai izdodas!