Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Francijas garšas Latvijā: marta kulināro pasākumu programma

4 marta, 2015 Leave a Comment

bandeau_goodfrance_ok2

2015.gada 19.martā 150 valstu restorānos un vēstniecībās 5 kontinentos tiks piedāvātas vairāk nekā 1300 vakariņas, aicinot cilvēkus kopā ieturēt maltīti à la française un cildinot Francijas kulināro mantojumu, kas kopš 2010.gada iekļauts UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā. Prieks un lepnums, ka pasākumā ir iesaistījusies arī Latvija un mūsu gardēži varēs baudīt maltītes, kas gatavotas klasiskajās Francijas kulinārijas tradīcijās. 

„Francijas garša/Goût de France” ir starptautiska mēroga pasākums, kurš tiek organizēts pēc Francijas Ārlietu un Starptautiskās attīstības ministra Lorāna Fabiusa (Laurent Fabius) un godalgotā šefpavāra Alēna Dikasa (Alain Ducasse) iniciatīvas.

Sadarbībā ar Francijas vēstniecību un Francijas Institūtu Latvijā restorāni “Astor”, “Elements” un “Tinto” Rīgā piedāvās ēdienkartes à la française (pdf 11.lp), kuras slavinās dzīvīgu, atvērtu un inovatīvu virtuvi, kas vienlaikus ir arī uzticīga francūžiem dārgām vērtībām: dalīšanās, cieņa pret ēdienu un vīnu pasniegšanas mākslu un planētu.

Visu marta mēnesi tiks organizēti arī citi pasākumi Francijas kulinārā mantojuma svinēšanai:

- 6.martā restorānā Bibliotēka, Riga Wine&Champagne festivāla ietvaros Latvijas publikas vērtējumam tiks pasniegti 4 ēdieni un 13 vīni no Francijas, balsojumā noskaidrojot labāko vīna un ēdiena saderību.

- Frankofonā kino festivāla ietvaros, kas norisināsies no 20. līdz 24.martam kinoteātrī K-Suns, tiks izrādītas divas filmas par garšas tematiku:

  • 20.martā plkst. 20:00 „Grauda noslēpums”, rež. Abdellatīfs Kešišs
  • 24.martā plkst. 18:00 „Šefs”, rež. Daniels Koens

- No 18.marta Francijas institūts Latvijā piedāvās franču valodas 15 stundu kursu par gastronomijas tēmu „Francijas garša”. Katra nodarbība tiks veltīta vienam kāda reģiona raksturīgajam produktam.

-“Pavāru klubs” sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā un restorānu “Elements” ielūdz pavārus, gardēžus, žurnālistus, kulinārijas blogu autorus, kā arī vienkārši Francijas garšu cienītājus uz meistarklasi 22.martā šefpavāra Serža Ferija (Serge Fery) vadībā.

Filed Under: Notikumi

« Pildīti baklažānu rullīši tomātu mērcē
Veselīgais banānu saldējums »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...