Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta vista ar citronā marinētiem dārzeņiem

9 marta, 2015 Leave a Comment

Vista ar fenheli citrusu marinādē - 36

Šī ir viena no receptēm, kas tapa intuitīvi un garšoja tik labi, ka uzreiz nonāca to ēdienu “plauktiņā”, ko sauc: “Noteikti atkārtot!”. Ar dārzeņiem noteikti var variēt – tieši šajā konkrētajā kombinācijā man ļoti patika fenhelis savienojumā ar citrona aromātu, harmoniski un neparasti reizē. Vasarā noteikti var izmantot sviesta pupiņas zaļo pupiņu vietā.

Izejvielas (4 personām):

  • 250 grami zaļo pākšu pupiņu, nogriezti galiņi
  • 2 mazi vai 1 liels fenhelis, sagriezti gabalos
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • žāvētas garšvielas – es izmantoju Latvijā ražotu “Pededzes” garšvielu, kuras sastāvā ir žāvēti burkānu, puravu, sīpolu gabaliņi, kā arī raudene, pētersīlis un ķiploks (skat.foto)
  • miziņa no 1 maza bio citrona vai no puses lielāka
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi vai Latvijā ražotais “Dabas spēka” produkts “Asumiņš”, kura sastāvā ir kaltēti un smalcināti ķiploki (96%), dilles un pētersīļi
  • sāls
  • 4 vistas gabali (vēlams visas 4 filejas vai visi 4 gabali ar kaulu, lai vienāds cepšanas laiks)

Gatavošana:

  1. Pupiņas un fenheļa gabalus liek bļodā, pievieno 1 karoti olīveļļas, garšvielas, kā arī citrona sulu un miziņu, izmaisa un atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
  2. Otru karoti olīveļļas samaisa ar ķiploku vai garšvielu maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls. Ar otiņu pārsmērē vistas gabalus un arī notiek marinēties uz 30 minūtēm.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem.
  4. Uz cepampannas liek vistas gabalus. Pannu pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes. Foliju noņem turpina cep vēl 10 minūtes,vienmērīgi pāri liek dārzeņus. Turpina cep 20 minūtes (fileju 10 minūtes), un pārbauda vistas un dārzeņu gatavību.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Citrona miziņa, Citrona sula, Citroni, Fenhelis, Vistas ēdieni, Vistas kājas, Vistas šķiņķīši, Zaļās pupiņas

« Veselīgais banānu saldējums
Galdiņš restorānā: 21.gadsimta tehnoloģijas mainīs mūsu paradumus? »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...