Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Veselīgais banānu saldējums

5 marta, 2015 8 komentāru

Bananu un jogurta saldejums

 

Pilnīgi neizskaidrojami, bet pēdējās pāris nedēļās mani ir uzrunājušas vairākas “alternatīvo saldējumu” receptes. Visas oriģinālākās idejas esmu piefiksējusi – gaidiet drīzumā ziņas par eksperimentu rezultātiem. Sāku ar vienkāršāko – ideālu bērnu ballītēm, veselīga dzīvesveida piekritējiem un citiem, kas vēlas saldējumu bez vārīšanas un liela treknuma. Šoreiz izmantoju turku jogurtu, bet noteikti mēģināšu gan bio bezpiedevu, gan grieķu ar palielināto olbaltumvielu saturu. Tāpat ir interese pamēģināt arī ar 0% tauku satura jogurtu. Vēl varianti ir kļavu sīrupa vietā izmantot medu vai agaves sīrupu (medu liekam 3 ēdamkarotes uz minēto sastāvdaļu daudzumu).

Izejvielas (4-6 porcijas): 

  • 500 grami banānu bez mizas
  • 420 grami bezpiedevu jogurta, atdzesēta
  • 1 tējk. vaniļas pastas
  • 0.5 tējk. malta kanēļa
  • 80 ml kļavu sīrupa (var izmantot agaves sīrupu vai šķidru medu)

Gatavošana:

BEZ SALDĒJUMA MAŠĪNAS:

  1. Sagriež banānus šķēlētīs un liek aukstumizturīgā traukā vienā kārtiņā. Tad pāri klāj cepamā papīra kārtu un atkal liek banānus. Atkārto, kamēr visi banāni salikti traukā. Liek saldētavā uz min. 4 stundām.
  2. Saldētās banāna šķēlītes, jogurtu, vaniļu, kanēli un kļavu sīrupu  liek blenderī un maļ, kamēr iegūta viendabīga masa. Ja blenderis nav īpaši jaudīgs, banāna šķēlītes pirms malšanas nedaudz atkausē. Saldējuma masu lej garenajā kēksa formiņā un liek saldētavā uz 3-4 stundām. Ja saldējums saldētavā palicis ilgāk, to pirms pasniegšanas 10 minūtes nepieciešams nedaudz atkausēt. Pasniedz ar kļavu sīrupu un rīvētu tumšo šokolādi (ja vēlas).

AR SALDĒJUMA MAŠĪNU:

  1. Banānu liek ledusskapī uz dažām stundām. Sagriež gabaliņos, pievieno jogurtu, vaniļu, kanēli un kļavu sīrupu un blenderē, kamēr iegūta viendabīga masa. Lej saldējuma mašīnā un gatavo saldējumu saskaņā ar mašīnas instrukcijām. Var pasniegt uzreiz vai likt saldētavā sasalt. Ja saldējums saldētavā palicis ilgāk, to pirms pasniegšanas 10 minūtes nepieciešams nedaud atkausēt. Pasniedz ar kļavu sīrupu un rīvētu tumšo šokolādi (ja vēlas).

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Banāni, Kanēlis, Kļavu sīrups, Saldējums, Vaniļas pasta, Veselīgi

« Francijas garšas Latvijā: marta kulināro pasākumu programma
Cepta vista ar citronā marinētiem dārzeņiem »

Comments

  1. Linda says

    6 marta, 2015 at 17:36

    Sveika, Linda!

    Gribētos izmēģināt to banānu saldājuma recepti.
    Man ir pieejams grieķu jogurts- mēģināšu ar to…
    Bet kas ir Vaniļas pasta? Tas ir kas īpašs un speciāls vai bez tā varētu arī iztikt?

    Linda

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 marta, 2015 at 20:05

      Linda, protams, var iztikt bez vaniļas pastas – droši tās vietā vari pievienot tējkaroti vaniļas ekstrakta vai 1 tējk. vaniļas cukura. Bet var pavisam bez :) Lai izdodas! Gaidīšu ziņas, vai rezultāts gāja pie sirds!

      Atbildēt
  2. Toms says

    14 marta, 2015 at 18:47

    Kāpēc banāni pirms tam jāsasaldē? Kas notiek, ja tos nesasaldē?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      15 marta, 2015 at 01:27

      Ja neizmanto saldējuma mašīnu, banānus labāk pirms saldējuma gatavošanas sasaldēt, jo tad saldējuma struktūra būs viendabīgāka un krēmīgāka.

      Atbildēt
  3. martabalss says

    23 marta, 2015 at 09:13

    Paldies par recepti! Savai mazajai piena alerģiju meitenei gatavoju ar sojas bezpiedevu jogurtu – approved :-)

    Atbildēt
  4. Līva says

    3 aprīļa, 2016 at 12:21

    Šis ir mans top recepšu blogs,kur atrodu tik daudz ko pamēģināt. Paldies!!
    Saldējums lielisks. Banānus gan mazāku laiku saldēju, bet tas iespējams no saldētavas atkarīgs. Man fast freeze pēc 2,5h bija tie banāni akmenī :D
    Bet paldies par receptēm!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 aprīļa, 2016 at 13:21

      Līva, paldies par labiem vārdiem! Banānu saldēšanas ilgums tiešām atkarīgs no saldētavas grādiem :)

      Atbildēt

Trackbacks

  1. Laba ēdiena mīļotāju brančs: Lieldienu izlaidums | HAPPY WHISPERS saka:
    7 aprīļa, 2015 16:34

    […] manai raw avokado – bumbieru kūkai ar mango tā arī netikām, bet no Lindas T., pagatavotā banānu, jogurta un kanēļa saldējuma mūsu vēderos vietas pietika vien pa vienai bumbiņai. Tas vēlreiz apliecina, ka labi un sātīgi […]

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...