Ar ko sākas labs ēdiens? Viennozīmīgi ar labām izejvielām. Mani paši arī visvairāk iedvesmo tieši produkti, kas aicināt aicina no sevis pagatavot kaut ko gardu. Šoreiz tā notika ar zeltaini dzeltenu un medaini saldu Kostarikas ananāsu, ko atradu Vidzemes tirgū. No tā tapa šis eksotiskais deserts, kas derēs gan kā veselīgs noslēgums pusdienām, gan arī kā brokastu ēdiens. Lai mums visiem saldas un veselīgas brīvdienas!
Izejvielas (4 palielām porcijām):
- 1 ananāss, nomizots un sagriezts kumosa lieluma gabaliņos
- šķipsniņa malta kanēļa
- 300 ml bezpiedevu krēmīga jogurta (es izmantoju “Baltais” SKYR Islandses beztauku jogurtu)
- 4 ēdamk. kokosriekstu plēksnīšu (izmantoju Zviedrijā iegādātās viegli grauzdētās bioloģiskās), var aizstāt ar kokosriekstu skaidiņām
- 4 ēdamk. kļavu sīrupa (var aizstāt ar agaves sīrupu vai šķidru medu)
Gatavošana:
Ananāsa gabaliņus vidēji lielā bļodā sajauc ar kanēli un kārto 4 trauciņos. Katrā trauciņā pa virsu ananāsiem liek pāris karotes jogurta. Pārkaisa ar kokosriekstu plēksnītēm (vai skaidiņām) un pārlej ar kļavu sīrupu (medu vai agaves sīrupu). Pasniedz.
juris says
var pievienot arī vēl vīnogas un mandarīnus