Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā bumbieru un lazdu riekstu kūka

April 9, 2015 2 Comments

Bumbieru un lazdu riekstu kūka - 12

 

Pavasaris nav bumbieru sezona, bet dažreiz no dienvidiem atvestie augļi ir pavisam gatavi un saules sasmēlušies. Tā pirms pāris dienām gadījumās iegādāties lielisku bumbierus, tādēļ tapa šī kūka. Cepšanai izmantoju speltas miltus (var nopirkt arī lielveikalos, ražo “Hercogs”) – tie ir daudz veselīgāki par kviešu miltiem: ar augstāku uzturvērtību, olbaltumvielu saturu, kā arī organisms tos vieglāk pārstrādā, ja salīdzina, piemēram, ar bīdelētajiem kviešu miltiem. Kūkām un maizītei speltas milti piedod patīkamu riekstainu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 100 grami lazdu riekstu (vai lazdu riekstu miltu)
  • 140 grami miltu (es izmantoju speltas miltus)
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 170 grami sviesta, sagriezts gabaliņos, vēlams istabas temperatūrā
  • 140 grami cukura
  • 2 XL vai L izmēra olas, sakultas
  • 2 vidējas izmēra bumbieri, nomizoti
  • ja vēlas – 50 grami tumšās šokolādes mazos gabalos

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Ierauko cepamo formu 20 centimetru diametrā. Blenderī vai virtuves kombainā samaļ lazdu riekstus miltu konsistencē. Pieber kviešu vai speltas miltus, cepamo pulveri, samaisa. Pievieno sviestu, maļ, kamēr izveidojas drumslatām līdzīga masa. Pievieno sakultās olas un cukuru, samaisa, kamēr izveidojas viendabīga mīkla. (Ja nav liela virtuves kombaina, procesu vienkāršo – samaltos riekstus, sajauc ar miltiem un cepamo pulveri, pievieno sviestu, sakultās olas un cukuru un tad visu maisa ar karoti, kamēr iegūta viendabīga masa.) Pievieno bumbieru gabaliņus un šokolādi (ja izmanto).
  2. Mīklu lej cepamformā, izlīdzina virspusi un liek cepeškrāsnī cepties uz 1 stundu un 20 minūtēm, kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss. Padzesē 10 minūtes, izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru un bauda siltu vai atdzisušu.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bumbieri, Kūka, Lazdu rieksti, Lazdu riekstu milti, Šokolāde, Sviests

« Svaigēdāju zemeņu “siera” kūka
Magoņu un citronu glazūrkēksiņi »

Comments

  1. Agnese says

    April 10, 2015 at 09:03

    Man ir ilgumilgi neatbildēts jautājums, varbūt Jūs zināt – cik paipalu olas būtu jāliek receptē (šajā un citās), lai aizstātu vienu vistas olu???

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 10, 2015 at 13:31

      Parasti 5-6 paipalu oliņas aizstāj vienu vistas olu.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in