Šos glazūrkēksiņus jeb cupcakes gatavoju Lieldienās un dekorēju tos ar glazētām mandelēm un šokolādes oliņām. Bet gan kēksiņš, gan glazūra ir tik izcilas konsistences, ka šie mazie gardumi iederēsies uz jebkuru viesību un svētku galda. Vienbalsīgi atzinām šo par vislabāko izmēģināto kēksiņu recepti, kāda jebkad izmēģināta. Pirmo reizi izmēģināju Gemosā iegādātos mafinu papīriņus ar folija iekšpusi – tie ir lieliski, jo ir stingrāki, pēc cepšanās nemaiza savu formu un izskatu, iesaku.
Izejvielas (12 gab.):
- 225 grami kviešu miltu
- 1.5 tējk. cepamā pulvera
- 175 grami cukura (es izmantoju golden caster sugar, kuru var iegādāties Gemosā)
- miziņa no viena bio citrona (ne-bioloģiskos citronus izmantot nedrīkst, jo to mizu pārklāj ar vasku – ir valstis, kur pie šiem citroniem veikalos ir plāksnītes ar uzrakstu, ka miziņa nav ēdama, lai brīdinātu pircējus!)
- 2 tējk. magoņu sēkliņu
- 3 olas
- 100 grami bezpiedevu jogurta
- 175 grami sviesta
Dekorēšanai:
- 300 grami krēmsiera
- 3 ēdamk. citrona sulas
- 50 grami pūdercukura
Gatavošana:
- Izkausē sviestu un noliek atdzesēt.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 12-vietīgajā mafinu formā saliek mafinu papīrīšus.
- Lielā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, cukuru, citrona miziņu un magoņu sēkliņas. Otrā bļodā kopā sakuļ olas ar bezpiedevu jogurtu un atdzesēto sviestu.
- Abu bļodu saturus savieno kopā un maisa, kamēr izviedojas viendabīga masa. Ar karoti liek mafinu formiņās un krāsnī cep 20-22 minūtes vai kamēr kociņš no kēksiņa iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns un atdzesē.
- Pagatavo masu dekorēšanai: visas sastāvdaļas liek bļodā un ar ēdamkaroti rūpīgi lēnām izmaisa, kamēr pazuduši pūdercukura “bumbulīši”. Liek konditorejas tūtā un dekorē kēksiņus. Ja vēlas, pa virsu liek dekorācijas.
Inga says
Paldies par recepti!. Ko izmaisa otrajā punktā?
Un piektajā iezagusies kļūda – tūtas vietā tēta :)
Linda Tellgrena says
Inga, paldies, ka pamanīji!