Šādi – panētu miltos un pasniegtu kopā ar pikantiem dārzeņiem mencu gatavo mana mamma. Liels pluss – šis ēdiens vienlīdz labi garšo gan silts, gan auksts.
Izejvielas (2 porcijām):
- 1 liela vai 2 mazākas mencas filejas (350-400 grami)
- 3 ēdamk. miltu
- sāls
- 1 ola, sakulta
- eļļa cepšanai
- 1 mazs burkāns
- puse paprikas
- 1 mazs vai puse no lielāka sīpola
- 1 ēdamk. etiķa
- 1 ēdamk. cukura
- rīsi vai kartupeļi pasniegšanai
Gatavošana:
- Miltus sajauc ar pāris šķipsnām sāls un melnajiem pipariem. Mencas filejām izņem asakas un sagatavo cepšanai. Katru gabaliņu no sākuma “iemērc” miltos, tad sakultajā olā. Liek cepties uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, kamēr panējums kļuvis zeltaini brūns.
- Burkānu sagriež mazosun plānos stienīšos, papriku garenās plānās strēmelītēs. Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Uzkarsētā eļļa uz pannas apcep visus dārzeņus, pievienojot tiem šķipsnu sāls un cukuru. Turpina cept uz zemas uguns un kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un pārējie dārzeņi – mīksti, pievieno etiķi. Cep vēl 3-4 minūtes, kamēr dārzeņi karamelizējušies.
- Panēto mencu pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem vai kartupeļiem un dārzeņu mērci.
marcus says
vajadzēs sestdien pamēģināt, bildē jau nu ļoti garšīgi izskatās.
vivus says
Jāpiekrīt Markusam, ļoti gardi izskatās. Žetons fotogrāfam.