Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Menca manas bērnības gaumē

April 21, 2015 2 Comments

Menca ar etiķa dārzeņeim - 09746Šādi – panētu miltos un pasniegtu kopā ar pikantiem dārzeņiem mencu gatavo mana mamma. Liels pluss – šis ēdiens vienlīdz labi garšo gan silts, gan auksts.

Izejvielas (2 porcijām):

  • 1 liela vai 2 mazākas mencas filejas (350-400 grami)
  • 3 ēdamk. miltu
  • sāls
  • 1 ola, sakulta
  • eļļa cepšanai
  • 1 mazs burkāns
  • puse paprikas
  • 1 mazs vai puse no lielāka sīpola
  • 1 ēdamk. etiķa
  • 1 ēdamk. cukura
  • rīsi vai kartupeļi pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Miltus sajauc ar pāris šķipsnām sāls un melnajiem pipariem. Mencas filejām izņem asakas un sagatavo cepšanai. Katru gabaliņu no sākuma “iemērc” miltos, tad sakultajā olā. Liek cepties uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, kamēr panējums kļuvis zeltaini brūns.
  2. Burkānu sagriež mazosun plānos stienīšos, papriku garenās plānās strēmelītēs. Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Uzkarsētā eļļa uz pannas apcep visus dārzeņus, pievienojot tiem šķipsnu sāls un cukuru. Turpina cept uz zemas uguns un kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un pārējie dārzeņi – mīksti, pievieno etiķi. Cep vēl 3-4 minūtes, kamēr dārzeņi karamelizējušies.
  3. Panēto mencu pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem vai kartupeļiem un dārzeņu mērci.

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Burkāni, Etiķis, Menca, Paprika, Sīpoli

« 10 Latvijas gardākie ‘Instagram’ profili. Spring edition.
Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar žāvēto gaļu »

Comments

  1. marcus says

    April 23, 2015 at 10:04

    vajadzēs sestdien pamēģināt, bildē jau nu ļoti garšīgi izskatās.

    Reply
  2. vivus says

    May 26, 2015 at 19:25

    Jāpiekrīt Markusam, ļoti gardi izskatās. Žetons fotogrāfam.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND