Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar žāvēto gaļu

April 25, 2015 Leave a Comment

Spageti_kirbji_gaļa

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Pēdējais laiks apēst iepriekšējā gada ķirbjus, vai ne? Tāpat veikalos pieejami lieliski ievestie sviesta ķirbīši, kuri piestāvēs arī šim ēdienam. Vispār ķirbis ļoti labi sader ar kūpinātu gaļu – bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Patiesībā šis ir ļoti latvisks ēdiens – gan ķirbis, gan gaļiņa un rieksti ir vietējā ražojuma. 

Pēc mērces pievienošanas, spageti kļuva krēmīgi, gaļa deva nedaudz sāļuma un rieksti – punktu uz “i”. Noteikti neaizmirstiet pielikt ķiploku – tieši ceptā ķiploka garša padarīja šo ēdienu ļoti aromātisku.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 0.5 kg ķirbja, nomazgāta un sagriezta 1.5 cm biezās šķēlītēs
  • 1 ēdamk. eļļa
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un gareniski pārgrieztas uz pusēm
  • ja ir – daži zariņi timiāna
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 50 g krēmsiera
  • 250 g kūpinātas kakla karbonādes vai kāda cita ne pārāk trekna gabala
  • eļļa cepšanai
  • 250 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu spageti
  • 50 g lazdu riekstu

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un blakus vienu otrai izkārto ķirbju šķēlītes, pa vidu liekot ķiploka gabaliņus. Pārskala ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Noslēdz ar timiāna zariņiem. Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr ķirbis ir mīksts (aptuveni 15 minūtes).
  2. Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Kad ūdens sācis burbuļoti, tam pievieno spageti pastu. Vāra 7 minūtes, kamēr pasta ir “al dente” vai 9 minūtes līdz pilnai gatavībai.
  3. Gaļiņu sagriež kubiņos. Apcep uz pannas uzkarsētā eļļā. Noliek malā.
  4. Uzkarsētā pannā apgrauztē lazdu riekstus. Kad tie nedaudz padzisuši, noņem brūnās miziņas. Riekstus sagriež, samaļ vai piestā saspiež mazākos gabalos.
  5. No krāsns izņem ķirbjus, liek bļodā kopā ar ceptajiem ķiplokiem (uzmanīgi izlasa ārā timiāna zariņus). Sablenderē viendabīgā masā, beigās ieblenderējot arī krēmsieru.
  6. Pastu liek bļodā, iemasa ķirbju un krēmsiera mērci. Kārto šķīvjos, pa virsu berot gaļas gabaliņus un nedaudz riekstu.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Ķiploki, Ķirbis, Krēmsiers, Kūpināta gaļa, Lazdu rieksti, Pilngraudu pasta, Timiāns

« Menca manas bērnības gaumē
Siera kūkas braunijmafini »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in