Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Iznākušas jaunas recepšu grāmatas “Sulu bārs” un “Salātu bārs”

3 maija, 2015 Leave a Comment

Salatu baars_vaks

Publicitātes foto

Grāmata “Salātu bārs”

Ja esi nolēmis sākt veselīgu dzīvesveidu, tad, manuprāt, īstais laiks to darīt ir nevis 1.janvāris, bet gan pavasaris, kad tirgū un veikalu plauktos parādās pirmie diedzējumi, zaļumi no laukiem un dārza. Tas ir vislabākais veids, kā “sapurināt” organismu pēc garā ziemas miega un iedot enerģijas lādiņu jaunam darba un atpūtas cēlienam. Gadījumā, ja meklē jaunas idejas zaļumu iekļaušanai savā ēdienkartē, “Jāņa Rozes apgāds” ir laidis klajā divas ilustrētas recepšu grāmatas “Sulu bārs” un “Salātu bārs”. Savsarpēji saskaņotiem vākiem un recepšu stilu, tā ir gan laba dāvana sev, gan draugam, kurš meklē ierosmi veselīgākam dzīvesveidam.

Salātu grāmatā ir atrodamas 80 svaigas un dabīgas salātu receptes. Kopā grāmata sadalīta 6 nodaļās: Ievads, Svaigumam, Enerģijai, Veselībai, Slaidumam un Attīrīšanai. Ievadā sniegts īss ieskats biežāk izmantotajās salātu izejvielās un mērcēs. Grāmata turpinās ne tikai ar recepšu tekstiem un fotogrāfijām, bet pie katras no receptēm atrodams padoms vai nu par kādu no izejvielām, vai pagatavošanas metodi. Tiem, kurus iedvesmo fotogrāfijas, būs īpašs prieks – vienā grāmatas atvērumā ir tiFullSizeRender (13)kai viena recepte (teksts atrodas vienā pusē, bet ēdiena foto pa visu lappusi labajā pusē).

Kulināros estētus un veselīga uztura piekritējus, kuri “ēd ar acīm”, noteikti iepriecinās skaistās izejvielu bildes pirms salātu pagatavošanas – iespēja iepazīties ar sastāvdaļu sākotnējo izskatu, pirms tās tiek sagrieztas vai sadalītas izmantošanai. Kopā tas viss izskatās krāsaini, koši un uzrunājoši. Kurš gan atteiktos nākamajā maltītē baudīt, piemēram, pupiņu salātus ar fetu, tītara salātus ar dzērvenēm, cēzara salātus ar kļavu sīrupā marinētu vistu vai garneļu un balto pupiņu salātus! Mani īpaši uzrunāja mērču receptes – oriģinālas, vienkāršas un veselīgas.

Sulu baars_vaks

Publicitātes foto

Grāmata “Sulu bārs” 

Ilustrētā grāmata “Sulu bārs” ir tikpat krāsaina kā tās vāks – ar astoņdesmit piecu dažādu sulu kokteiļu un smūziju receptēm šī recepšu grāmata sniegs iedvesmu veselības stiprināšanai, mundrumam, slāpju veldzei un organisma attīrīšanai. Kā vienkāršāk un nemanāmāk veselīgam dzīvesveidam pievērst skeptiķus? Svaigas sulas var droši gatavot visai ģimenei, ar interesantiem garšu salikumiem pievilinot arī tos, kuri parasti nejūsmo par dārzeņiem. Grāmata sniedz vērtīgus padomus sulu spiešanas ierīču izvēlei un citus vērtīgus ieteikumus, lai sulu gatavošana kļūtu par aizraujošu ikdienas paradumu. Ja piederi steidzīgajiem un mūžīgi aizņemtajiem cilvēkiem, varbūt tieši sulas ir risinājums un atslēga uz veselīgāku un krāsaināku dzīvi?

Veldzejosais kivi

Publicitātes foto

Arī šī grāmata sadalīta sešās nodaļās: Sulu bārs, Mundrumam, Veldzei, Enerģijai, Veselībai, Attīrīšanai. Atliek vien izvēlēties aktuālāko no visām un ķerties klāt. Viss kļūst vēl vienkāršāk, ja mājās jau atrodams blenderis vai sulu spiede. “Savas” receptes atradīs gan sportisti, gan saldumu mīļi, gan jaunās māmiņas un eksperimentu kārie. Kā ar bērniem? No savas pieredzes zinu, ka viena no manām atvasītēm dzertu vai vismaz noteikti pagaršotu jebkuru no sulām un veselības kokteiļiem, bet otrs skeptiski izvairās no visa netradicionālā. Bet es nepadodos un turpinu piedāvāt!

Tagad atliek vien sagaidīt jauno dārzeņu, ogu un augļu ražu un ķerties klāt – karstajās vasaras dienās, kad slāpes ir stiprākas par izsalkumu un virtuvē pavadītais laiks šķiet lieka laika tērēšana, sulas pagatavošana varētu būt atbilde uz daudziem izaicinājumiem. Viens gan jāatzīst – bieži vien receptēs izmantotas arī eksotiskākas sastāvdaļas, bet nekas tāds, kas nebūtu nopērkams lielveikala dārzeņu stendā (ingvers, čili, sezama sēkliņas, linsēklas u.c.).

Grāmatas “Sulu bārs” un “Salātu bārs” pieejamas Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. No angļu valodas tās tulkojusi Renāte Punka.

 

 

Filed Under: Apskati, Notikumi Tagged With: Jāņa Rozes apgāds, Pavārgrāmatas

« Rabarberu semifreddo
Kā izrauties no garlaicīga ēdiena rutīnas jeb 10 interesanti veidi, kā atklāt jaunas garšas »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...