Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu semifreddo

1 maija, 2015 19 komentārs

IMG_1564‘Semifreddo” ir klasisks itāļu deserts un tulkojumā nozīmē “pussaldēts”. Šādi sauc saldos ēdienus, kuru sastāvā ir saldējums, saldais krējums un putots krēms. Šajā konkrētajā receptē izmantotas putotas olas, saldais krējums un rabarberu mērce. Ļoti krēmīgs, saldumu izbalansē rabarbera skābumiņš.

Ja izmantosiet ļoti jaudīgu mikseri un cītīgi putosiet, tad, iespējams, krēma masa beigās nedaudz paliks pāri. To var sasaldēt atsevišķā trauciņā vienai vai divām deserta porcijām.

Sakarā ar atsauksmēm par to, ka bezē pārāk ātri izšķīst, tad esmu recepti atjaunojusi – bezē ber pa visu katrai krēma kārtai. Protams, var izvēlēties bezē nepievienot nemaz. Man pašai tie patika!

Izejvielas:

  • 200g gabaliņos sagriezta rabarbera
  • 100g cukura
  • 4 olas, atdalīti baltumi no dzeltenumiem
  • 100g pūdercukura
  • 300ml saldā krējuma
  • 50g bezē cepumu, sadrupināti palielos gabalos

Gatavošana:

  1. Ar pārtikas plēvi vai cepamo papīru izklāj gareno kēksa formiņu.
  2. Rabarbera gabalus kopā ar cukuru liek katliņā, pielej 3 ēdamkarotes ūdens (aromātiskākam rezultātam var izmantot arī apelsīna sulu). Uz zemas liesmas visu uzkarsē, un sāk maisīt, kamēr cukurs izkusis. Turpina vārīt aptuveni 10 minūtes, kamēr rabarbera gabaliņi kļuvuši mīksti, bet vēl nav izšķīduši. Noliek malā atdzesēties.
  3. Lielā bļodā olas baltumus sakuļ stingrās putās. Citā bļodā kopā sakuļ olas dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, kamēr masa kļūst gaiša un gaisīga. Trešajā bļodā saldo krējumu sakuļ putukrējumā. Olu dzeltenumus iemaisa putukrējumā, pēc tam iecilā olu baltumus.
  4. Trešo daļu no krēma masas ielej sagatavotajā kēksa formiņā. Pārber ar trešdaļu bezē. Liek saldētavā uz pusstundu sastingt. Pāri lej pusi no rabarberu masas. Pa virsu atkal liek krēma masu, pārber ar 1/3 bezē un visu ledusskapī sastingt uz pusstundu. Izņem no saldētavas un pārlej ar atlikušajiem rabarberiem. Pēc tam klāt atlikušo krēma trešdaļu, atlikušos bezē un liek saldētavā vismaz uz 2 stundām.
  5. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas, apgriež otrādi formiņu un noņem plēvi vai cepampapīru. Sagriež šķēlēs un pasniedz nekavējoties.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Deserti Tagged With: Itālijas virtuve, Olas, Pavasaris, Rabarberi, Saldējums

« Aprīlis 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi
Iznākušas jaunas recepšu grāmatas “Sulu bārs” un “Salātu bārs” »

Comments

  1. Solvita says

    2 maija, 2015 at 11:33

    Linda, paldies par Jusu gardajam receptem- visas izmeginatas atzitas par gardum gardam!!! Sakiet, vai saja garduma saldo krejumu ari var aizvietot ar kokosriekstu pienu?paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      2 maija, 2015 at 14:03

      Solvita, paldies par labām atsauksmēm! Es laikam noriskētu paskatīties, kā kokosriekstu piens uzvedīsies. Labākam rezultātam var ņemt kokosriekstu krēmu (nopērkams Gemosā un vēl šur tur). Vienīgi man ir aizdomas, ka rezultāts varētu nebūt tik krēmīgs kā oriģinālversijā.

      Atbildēt
  2. Diāna says

    3 maija, 2015 at 16:20

    Vakar ieraudzīju šo recepti un uzreiz pierunāju vīru, ka jāpagatavo.

    Viss it kā būtu labi, bet manu sajūsmu par iespējamo gardo desertu sabojāja bezē cepumi. Sadrupināju tos gabalos (~1-1.5cm lielumā), nebija mazi, sabiruši, bet tie izšķīda tajā masā (jo tie mirkst krēmā, ko ik pēc 30min pieliek klāt). Ēdot jau gatavo desertu, izmirkušie bezē cepumi mutē rada neizkusuša cukura efektu un līdz ar to viss ir traki salds. Man nepatika, vīram it kā pretenzijas nebija.

    Iespējams kaut ko nepareizi darīju, bet pieļauju, ka bez bezē cepumiem būtu krietni labāk.
    Cerēju, ka šis būs gardais šedevrs, ko vēlēšos atkārtot, bet domāju, ka tā nebūs.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 maija, 2015 at 16:38

      Diāna, domāju, ka salduma līmenis gala produktā nemainītos neatkarīgi no tā, izšķīduši bezē vai nē. Piekrītu, ka šis ir “salds saldais”. Varu ieteikt vienīgais bezē nedrupināt, bet tad šis neizkusušā cukura efekts varētu vēl izteiktāks, jo pārējā masa ir krēmīga, bet bezē domāti struktūras radīšanai. Gaumes jautājums!

      Atbildēt
      • Diāna says

        3 maija, 2015 at 18:52

        Bet, vai bezē cepumiem bija/nebija jāizšķīst krēma masā? Pirmajā kārtā tie vēl nav izšķīduši, bet pārējām krēma kārtām gaidot savu rindu uz saldētavu, tie noteikti pazūd krēma masā un paliek par ”pliku cukuru” un nedod, manuprāt, struktūru kā piem. rabarberi.

        Man laikam jāpagaršo pie Jums kādam šim saldajam jābūt :)

        Atbildēt
  3. Evija says

    4 maija, 2015 at 20:29

    Arī es šodien izmēģināju.. Tāpat kā Diānai bezē cepumi izšķīda un ēdot brīžiem sanāk gauzt “cukuru”.. Garša laba, vizuālais ne tuvu Jūsu bildē redzamajamam.. Sakiet, Linda, kas Ir tas sarkanais/rozā Jūsu bildē? Tie nav rabarberi! 3h nostāvēja saldētavā, bet griežot vidus vienkārši aizplūda..

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      5 maija, 2015 at 08:23

      Sarkanie ir rabarberi – krāsa izskaidrojama ar to, ka tie ir ievestie rabarberi, kam sarkanais pigments ir daudz izteiktāks. Dīvaini, ka vidus aizplūda – tad vajadzēja paturēt saldētavā ilgāk vai noregulēt to uz “aukstāku aukstumu”. Man stiprākajā saldēšanas režīmā viss sasalst 3x ātrāk nekā standarta, tā ka ar šo ir vērts pavariēt, ja gribas kaut ko sasaldēt veicīgāk. Krēmīgā masa noteikti sasala ātrā, jo tā ir poraināka, rabarberiem vajag vairāk laika.

      Atbildēt
      • Evija says

        5 maija, 2015 at 13:47

        Ieliku atpakļ ledusskapī.. Šodien ir ļoti sasalis :) bet gards saldējumiņš :)

        Atbildēt
  4. Renāte says

    4 maija, 2015 at 21:01

    Paldies par recepti. Atsaucoties uz iepriekš minēto par bezē cepumiem varu teikt, ka es tos uzdrupinaju uz katras krēma kārtas un līdz ar to tie bija forši kraukšķīgi, bet nākošo reizi es laikakm tos nelikšu vispār, jo tie mūsu ģimenei ir par saldu. ;) Tā, protams, ir gaumes lieta. :)
    Bet kā šīs krēms ar rabarberu mērci ir izcils. Paldies Linda! :)

    Atbildēt
  5. Inese says

    5 maija, 2015 at 20:40

    Linda, liels paldies par recepti, sanāca ļoti, ļoti garšīga! Uzmanīgi sekoju receptei, nekas neizjuka, netecēja utt. Garšoja visai ģimenei! Nospriedām, ka ļoti gards saldējums! :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 maija, 2015 at 07:08

      Ļoti jauki, ka Tev izdevās un vēl jaukāk, ka ģimene bija priecīga :)

      Atbildēt
  6. Ina says

    7 maija, 2015 at 08:56

    Esmu nolēmusi šo saldo pagatavot uz Mātes dienu, bet tagad sāku bažīties, jo manējie uz tām ļoti saldām lietām nav īsti pierunājami. Vienīgi es varētu likt mazāk bezē cepumus.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 maija, 2015 at 13:04

      Vari mēģināt likt mazāk cukuru. Ir varianti :) Lai izdodas!

      Atbildēt
  7. Linda says

    11 jūnija, 2015 at 10:12

    Vai šo nevar papildināt ar zemenēm?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 jūnija, 2015 at 13:33

      Domāju, ka zemenes droši var savārīt kopā ar rabarberiem vai pievieno rabarberu masai svaigas blenderētas.

      Atbildēt
  8. Sa Pa says

    24 maija, 2016 at 00:13

    Man atkal jautājusm – vai liekot katru kārtu tās 30 min;utes saldētavā, sakultā masa “neatšālējas”, kamēr gaida savu kārtu? Bažas it sevišķi par saldo krējumu.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      24 maija, 2016 at 08:04

      Neatšālējas tik daudz, lai par to būtu jāuztraucas. Ja virtuve silta, tad ieteiktu neizmantoto vēl ielikt ledusskapī.

      Atbildēt
  9. Lelde says

    18 februāra, 2017 at 13:37

    Sanāca ļooti gardi! Es gan iztiku bez bezē cepumiem, neesmu lielā sajūsmā par tiem. Un liku 300g rabarberus. Salduma un skābuma attiecība bija ideāla (:

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 februāra, 2017 at 20:54

      Lieliski, man prieks!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...