Menca un sparģeļi ir ideāla kombinācija, jo abiem vienādi cepšanas ilgumi un maiga garša, kas ir savstarpēji saskanīga. Pievienojot dažus pavasara zaļumus, maltīti var pagatavot 20 minūšu laikā (aktīvais laiks vien 5 minūtes). Cepampapīrā zivs sautēsies un sparģeļi uzsūks buljonu un zaļumu aromātu.
Izejvielas (2 personām):
- 2 gabaliņi mencas filejas (kopā apt. 350-400 grami), asakas izņemtas
- 400 grami zaļo sparģeļu, apakšējās daļas nomizotas
- 2 redīsi, sagriezti plānās ripiņās
- daži sīpolloki, sagriezti mazos gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas ļoti plānās ripiņās
- 1 mazs sarkanais sīpols, sagriezts plānās ripiņās
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 1 ēdamk. citrona sulas
- svaigi malti melnie pipari
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Cepampapīru sadala divos palielos kvadrātos, kurus liek uz cepešpannas. Katra kvadrāta vidū liek mencas fileju. Pa virsu tai kārto sparģeļus. Pāri liek redīu un sīpola šķēlītes, ķiploku un sīpollokus. Pārslaka ar olīveļļu un citrona sulu, pārber ar melnajiem pipariem un sāli. Cepampapīra malas saceļ uz augšu un nostiprina (vai nu vienkārši ieloka, vai arī saloka un izmanto papīra skavas nostiprināšanai) tā, lai katra no filejām atrastos savā noslēgtā “somiņā”.
- Liek cepties uz 12-15 minūtēm vai kamēr zivs ir gatava.
Atbildēt