Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un kardamona kūka

15 maija, 2015 15 komentārs

Rabarberku kardamona kuka - 1Ilgi meklēju savu “īsto” šī pavasara kūkas recepti – līdz ar intuīciju sapratu, ka ir atradusies! Man ļoti patīk kardamona aromāts, kas, šķiet, labi saskan arī ar rabarberu skābumu. Kūka ir mitra, bet ne pārāk, drupačaina vienlaicīgi un jūt rabarbera skābumu un struktūru. Šī kūka noteikti tiks cepta katru gadu un recepte nonāk atkārtojamo gardumu sarakstā. 

Sastāvdaļas:

  • 100 grami brūnā cukura
  • 100 grami sakapātu pekanriekstu vai valriekstu
  • 3/4 tējk. malta kardamona
  • 210 grami miltu
  • 3/4 tējk. cepamā pulvera
  • 3/4 tējk. cepamās sodas
  • 170 grami istabas temperatūras sviesta
  • 160 grami cukura (cukura daudzumu var samazināt, ja nepatīk saldas kūkas!)
  • 1 ola un 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 180 grami skābā krējuma
  • 200 grami gabaliņos (1 cm garos) sagrieztu rabarberu kātu (rabarberus var likt vairāk, ja vēlas izteiktāku skābumu)

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Ietauko 23 centimetru diametra cepamo formu (es apakšu izklāju ar cepamo papīru, bet to var nedarīt).
  2. Mazā bļodiņā sajauc kopā brūno cukuru, riekstus un kardamonu. Noliek malā.
  3. Citā vidēja izmēra bļodiņā iesijā miltus, cepamo pulveri un cepamo sodu. Noliek malā.
  4. Ar mikseri vai virtuves kombainu sakuļ kopā sviestu ar cukuru, kamēr izveidojas gaiša masa (apt. 6 minūtes). Pievieno olu un olas dzeltenumu un turpina kult vēl pāris minūtes. Pievieno vaniļas ekstraktu. Pēc tam pievieno pusi no skābā krējuma un pusi no miltiem, mikseri vai kombainu pārslēdz uz zemāku ātrumu, ar lāpstiņu notīra bļodas malas, turpina kult. Pievieno atlikušo skābo krējumu un atlikušos miltus, un kuļ, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  5. Rabarberu gabaliņus samaisa kopā ar pusi no riekstu un cukura masas.
  6. Pusi no mīklas lej sagatavotajā formā, virspusi ar lāpstiņu izlīdzina. Pa virsu ber rabarberus pēc iespējas vienmērīgā kārtā. Pa virsu lej atlikušo mīklu, atkal izlīdzina. Procesu noslēdz, pa virsu berot atlikušos riekstus ar cukuru.
  7. Kūku liek krāsnī un cep 45-50 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē vismaz pusstundu un pārkaisa ar pūdercukuru.

Iedvesma: Foodness Gracious

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brūnais cukurs, Kūka, Pavasaris, Pekanrieksti, Pūdercukurs, Rabarberi, Skābais krējums, Valrieksti

« Cepta mencas fileja ar sparģeļiem
Iznākusi jauna pavārgrāmata “Ietaupām kopā ar Džeimiju” »

Comments

  1. Elīna says

    19 maija, 2015 at 22:35

    Paldies par recepti!
    Iedvesmojos un izcepu versiju bez glutēna un bez laktozes, kas šobrīd ir aktuāli mūsmājās, un sanāca lieliski! :)

    Atbildēt
    • Anda says

      25 maija, 2015 at 16:37

      Elīn, ko Jūs likāt parasto miltu vietā?
      Ar griķu vai auzu pārslu miltiem varētu sanākt?
      Paldies!

      Atbildēt
      • Elīna says

        26 maija, 2015 at 10:32

        Esmu atklājusi turku zirņu miltus un griķu miltus: receptē norādītos miltu daudzumus vai nu 100% aizstāju ar turku ziņu miltiem vai lieku 2/3 turku zirņu miltu un 1/3 griķu miltu (tikai ar griķu miltiem cepot sanāk garšīgi, bet kūkas ir drūpošas, kas mūsmājās dažiem ne visai iet pie sirds).
        Pirmo reiz, gatavojot ar turku zirņu miltiem un pagaršojot mīklu, sabijos, ka tai ir izteikta zirņu garša. Bet nevajag satraukties – pēc izcepšanas no tās nav ne ziņas, ne miņas :)
        Lai izdodas!

        Atbildēt
        • Anda says

          26 maija, 2015 at 11:48

          Liels paldies par padomu, Elīn! Jā, tieši tā, griķu milti neturas tik labi kopā, izmēģināšu zirņu miltus.

          Atbildēt
  2. Ilze says

    25 maija, 2015 at 16:54

    Paldies, Linda, par recepti! Kūka sanāca ļoti garšīga, bet bez izteiktas kardamona un rabarberu garšas. Nākamreiz pamēģināšu pielikt vairāk gan vienu, gan otru ;)

    Atbildēt
  3. Matilde says

    25 maija, 2015 at 16:57

    Uz cik lielu kūkas formu šis daudzums ir paredzēts? Lai saprastu kā pareizi izcept un sanāktu pareizā biezumā.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 maija, 2015 at 20:59

      Izmantoju formu ar 23 cm diametru (skat. gatavošanas gaitas 1.punktu).

      Atbildēt
  4. Arleta says

    2 jūnija, 2015 at 01:08

    Paldies par recepti! Mūsmājās arī iznāca garda. Aptrūkās gan kviešu milti, tāpēc pieliku pilngraudu rudzu miltus. Rabarberus man personīgi prasījās divtik vairāk :)

    Atbildēt
  5. Egita says

    23 jūnija, 2015 at 14:20

    Paldies par brīnišķīgo recepti. Divreiz jau taisīta un abas reizes iznāca lieliski. Ar miltiem variēju (kombinēju ar pilngraudu un zirņu miltiem), lieku vairāk rabarberu (vienreiz arī virskārtā), par kādu trešdaļu mazāk cukura. Sanāk ideāli! Brīžam šķiet, ka otrā dienā pat vēl gardāk.

    Atbildēt
  6. Sanita says

    29 aprīļa, 2016 at 18:20

    Šodien tapa pirmā, bet ne pēdējā rabarberu kūka, brīnumgarda!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 aprīļa, 2016 at 18:21

      Sanita, cik jauki! Lai rabarberu sezona nes vēl citus labus kulināros pārsteigumus :)

      Atbildēt
  7. Zane says

    8 augusta, 2016 at 09:59

    Šī ir izcila recepte. Dēļ tās tagad manās mājās tiek saldēti rabarberi un recepte draugiem tālāk dota…

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 augusta, 2016 at 10:54

      Zane, cik forši!

      Atbildēt
  8. Liene says

    11 jūnija, 2017 at 15:31

    Liels paldies par recepti! Rabarberus liku 300g, kardamonu pilnu tējkaroti un riekstu vietā sālītās mandeles, sanāca debešķīgi!

    Atbildēt
  9. Rita says

    6 jūlija, 2017 at 21:28

    Lieliska recepte, paldies! Es arī rabarberus liku vairāk un kardamonu neliku vispār, bet tā ir gaumes lieta. Jebkurā gadījumā – izcila kūka, paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...