Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta mencas fileja ar sparģeļiem

14 maija, 2015 Leave a Comment

Menca ar sparģeļiem - 0

 

Menca un sparģeļi ir ideāla kombinācija, jo abiem vienādi cepšanas ilgumi un maiga garša, kas ir savstarpēji saskanīga. Pievienojot dažus pavasara zaļumus, maltīti var pagatavot 20 minūšu laikā (aktīvais laiks vien 5 minūtes). Cepampapīrā zivs sautēsies un sparģeļi uzsūks buljonu un zaļumu aromātu. 

Izejvielas (2 personām):

  • 2 gabaliņi mencas filejas (kopā apt. 350-400 grami), asakas izņemtas
  • 400 grami zaļo sparģeļu, apakšējās daļas nomizotas
  • 2 redīsi, sagriezti plānās ripiņās
  • daži sīpolloki, sagriezti mazos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas ļoti plānās ripiņās
  • 1 mazs sarkanais sīpols, sagriezts plānās ripiņās
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Cepampapīru sadala divos palielos kvadrātos, kurus liek uz cepešpannas. Katra kvadrāta vidū liek mencas fileju. Pa virsu tai kārto sparģeļus. Pāri liek redīu un sīpola šķēlītes, ķiploku un sīpollokus. Pārslaka ar olīveļļu un citrona sulu, pārber ar melnajiem pipariem un sāli. Cepampapīra malas saceļ uz augšu un nostiprina (vai nu vienkārši ieloka, vai arī saloka un izmanto papīra skavas nostiprināšanai) tā, lai katra no filejām atrastos savā noslēgtā “somiņā”.
  3. Liek cepties uz 12-15 minūtēm vai kamēr zivs ir gatava.

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Citrona sula, Menca, Pavasaris, Redīsi, Sarkanais sīpols, Sīpolloki, Sparģeļi, Zaļie sparģeļi

« Kā izrauties no garlaicīga ēdiena rutīnas jeb 10 interesanti veidi, kā atklāt jaunas garšas
Rabarberu un kardamona kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...