Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zemeņu un brūninātā sviesta mafini

1 jūlija, 2015 8 komentāru

IMG_2289Zemeņu sezona pilnā plaukumā! Senāk pret zemenēm konditorejas izstrādājumos skatījos ar skepsi, bet izrādās ceptas zemenes garšo lieliski! Sviestu brūnināju pirmo reizi, bet noteikti ne pēdējo, jo tas gala rezultātam piedeva īpaši dziļu garšu, kopā ar mazliet skābajām zemenēm – lieliski. 

Izejvielas (12 standarta izmēra mafiniem):

  • 70 grami sviesta
  • 220 grami cukura
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 120 ml piena
  • 250 grami miltu
  • puse tējk. sāls
  • 2.5 tējk. cepamā pulvera
  • 270 grami svaigu zemeņu bez ziedkātiņiem, sagrieztas uz pusēm vai lielākās 4 daļās

Gatavošana:

  1. Gatavo brūnināto sviestu – sviestu liek mazā katliņā un uz zemas uguns izkausē. Maisot turpina karsēt, līdz sviests kļūst brūns (karameles krāsā). Galvenais skatīties, lai tas nepiedeg. Sviestu no uguns noņem un noliek malā atdzist.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  3. Palielā bļodā kopā saputo olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Iemaisa pienu. Pievieno atdzisušo sviestu un turpina kult, līdz iegūta viendabīga krēmīga konsistence.
  4. Otrā bļodā samaisa kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Šīs sausās izejvielas pievieno sviesta un olu masai, kārtīgi sajauc. Beigās iemaisa zemeņu gabaliņus.
  5. Mafinu pannu izklāt ar papīrīšiem. Mīklu pilda formiņās un cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes, kamēr mafini kļuvuši zeltaini brūni.

Iedvesma: Hungry Food Love

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Mafini, Sviests, Zemenes

« Mājās gatavots kečups
Iznākusi grāmata “Annas Pannas kūkas” »

Comments

  1. Mairita says

    1 jūlija, 2015 at 22:13

    Sakiet, kur piens paliek? Klāt piedzert? :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 jūlija, 2015 at 13:53

      Pienu piemaisa pie olām ar cukuru, recepte ir precizēta! Paldies, ka pamanīji :)

      Atbildēt
  2. marcus says

    3 jūlija, 2015 at 09:04

    nu bet protams ka jāpiedzer klāt. Katru dienu vienu glāzi pienu:D

    Atbildēt
  3. Zane says

    6 jūlija, 2015 at 11:59

    Piemaisam pienu, kad samaisam kopā miltus u.t.t.? Vai kad?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 jūlija, 2015 at 13:52

      Pienu piemaisa pie olām ar cukuru.

      Atbildēt
  4. Mairita says

    6 jūlija, 2015 at 21:43

    Protams, tā arī izdarīju- iemaisīju pienu olu masā- ļoti garšīgi mafini, paldies par recepti :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 jūlija, 2015 at 22:26

      Mairita, paldies, ka uzrakstīji :)

      Atbildēt
  5. Ilona says

    11 jūnija, 2016 at 14:06

    Biju cepusi mafinus pēc daudz un dažádām receptēm, bet šī…. Fantastiskākie mafini!!! Linda, ar Jūsu receptēm vienmēr viss sanāk vienreizēji garšīgi. Un šī noteikti būs mana mīļākā mafinu recepte! ;)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...