Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mājās gatavots kečups

June 30, 2015 3 Comments

FullSizeRender-5 Tūliņ tūliņ sāksies bagātīgā tomātu sezona. Kamēr to vēl gaidām, īstu un ļoti ļoti gardu kečupu var pagatavot no konservētajiem tomātiem. Šoreiz šī īpašā tomātu mērce tapa #foodiesbrunchlv grila pasākumā Engurē un gatavošanai izmantojām Biotēkas veikalos iegādājamos “Bionas” konservētos ķirštomātiņus. Kečups bija lielisks pamats jēra un liellopa gaļas burgeriem! Un daudz daudz labāks nekā veikalos nopērkamais, turklāt, ja nepievieno tobasco mērci, droši var likt uz bērnu burgeriem. 

Kečupa autors: Linda Vilmansone.

IMG_4006Izejvielas:

  • 2 bundžiņas Biona konservēto ķirštomātu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 palielas ķiploku daiviņas
  • 1/2 tējkarote tobasco mērces
  • 1 tējkarote vorčestras mērces
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar cukuru vai medu)
  • 1 tējkarote sāls (vai arī sāls pēc garšas)
  • 1 tējkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamakrotes sakapāta bazilika

Pagatavošana:

  1. Sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu un tajā apcep sīpolu. Pievieno sakapāto ķiploku, nedaudz apcep. Pievieno konservētos tomātus un, pa laikam apmaisot, uz zemas uguns karsē apmēram 15 minūtes.
  3. Pievieno, tobasco un vorčestras mērces. Pievieno kļavu sīrupu. Noregulē skābuma un salduma balansu. Iemaisa sakapātu baziliku. Masu atdzesē un sablenderē. Pasniedz kā piedevu gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Mērces & dipi Tagged With: BBQ, Kečups, Ķiršu tomāti, Konservēti tomāti, Receptes grilēšanai, Tomāti

« Aveņu un baltās šokolādes mafini
Zemeņu un brūninātā sviesta mafini »

Comments

  1. Linda Tellgrena says

    July 6, 2015 at 08:31

    Cik jauki!

    Reply
  2. Linda Tellgrena says

    November 5, 2015 at 11:22

    Lāsma, par to ir daudz teoriju – tas, ka tomāti nav vēlami mūsu veselībai, nāk no Vēdiskās virtuves. Es tam nepiekrītu, jo uzskatu, ka sezonā audzis tomāts ir uzturvielām bagāts.

    Zemāk saitē savukārt atrodams saraksts ar produktiem, kas veido skānu/sārmainu vidi mūsu organismā. Lai gan ārsti šo pieeju uzturam neuzskata par neveselīgu, tomēr zinātniski līdz galam nav pierādīti visi apgalvojumi par šīs metodes pozitīvo ietekmi uz mūsu veselību. Glāze ūdens ar citronu sulu tukšā dūšā no rīta gan ir viena lieta, kas nāk par labu manai pašsajūtai un ko ievēroju ikdienā.

    http://greenopedia.com/alkaline-acid-food-chart/

    Reply
    • Dārta Kaņepe says

      December 31, 2015 at 10:36

      Linda, Tu esi malacīte, visu tik skaidri un plaši izskaidro. Zini, es rakstu kursa darbu par spamošanu un esmu atklājusi kaut ko. Paskaties uz iepriekšējo komentāru autoru mājas lapām, Tev neliekās aizdomīgi, ka tās reklamē ātros kredītus? Esmu atklājuis, ka viņi to dara 100 blogos, tāpēc pievērs uzmanību, vai netērē savu laiku, atbildot kaut kādam spama botam. Laimīgu Tev Jauno gadu! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in