Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vasarīgā banānkūka ar kokosriekstu un avokado krēmu

10 jūlija, 2015 Leave a Comment

IMG_2463Tie, kuri kaut reizi gatavojuši banānmaizi, zina, cik tā garda. Šai kūkai ir raksturīga banānmaizes struktūra – negaidiet, ka tā būs viegla un drupena. Drīzāk es šo kūku dēvētu par pudiņkūku: bagātīgu, mitru un ar ogu un kokosriekstu garšu. Uz visu kūku pievienoti tikai 60 grami cukura, jo banāni piedod vajadzīgo saldumu. Arī krēmā izmantotas tikai augu valsts izejvielas un nekāda krējuma. Šo krēmu var izmantot arī citu kūku garnēšanai. Vienīgi tas nepadodas dažādu formu veidošanai, jo ir diezgan mīksts.

emile-henry-pie-dishIzejvielas:

  • 255 grami kviešu miltu
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sāls
  • 300 grami sablenerētu pēc iespējas gatavāku banānu (aptuveni 3 vidēja izmēra banāni bez mizas)
  • 1 ēdamk. augu eļļas
  • 60 grami tumšā muskovado cukura
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 ola
  • 70 grami bezpiedevu jogurta
  • 200 grami vasaras ogu, lielākās sagriezta gabaliņos (es izmantoju meža zemenes, mellenes un avenes) plus nedaudz ogu un dažas piparmētru lapiņas dekorēšanai
  • 45 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 2 ēdamk. čia sēklu

Krēmam:

  • 1 gatava avokado mīkstums
  • 1 kokosriekstu piena bundžiņa
  • 2 ēdamk. agaves sīrupa vai medus
  • 2 ēdamk. citrona vai laima sulas

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ietauko vai ar cepamo papīru izklāj apaļu 23 cm cepampannu vai garemo kēksu formiņu.*
  2. Lielā bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli, noliek malā.
  3. Otrā liela izmēra bļodā samaisa kopā blenderētos banānus, brūno cukuru, olu, eļļu un jogurtu. Maisa, kamēr iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisa arī ogas, kokosriekstu skaidiņas un čia sēklas.
  4. Abu bļodu saturu sajauc kopā. Lej sagatavotajā cepamajā formā un liek cepeškrāsnī. Cep 50-65 minūtes, kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss. Atdzesē un izņem no formas. Pirms krēma uzklāšanas kūkai nedrīkst būt silta, jo tad krēms izkusīs.
  5. Pagatavo krēmu. Kokosriekstu pienu ieliek ledusskapī uz pāris stundām. Izņem ārā un no bundžas ar karoti izņem sacietējušo daļu plus kādas 3 karotes ar šķidro pienu. Liek vidēja izmēra bļodā, pievieno avokado un saldinātāju, kā arī citrusa sulu. Sablenderējot visas tā sastāvdaļas kopā līdz viendabīgai konsistencei. Kad kūka pilnībā atdzisusi, to pārklāj ar krēmu un dekorē ar odziņām un piparmētru lapām.

IMG_2511Iedvesma: Ambitious Kitchen

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Avokado, Banāni, Banānmaize, Kokosriekstu piens, Meža zemenes, Ogas

« Jūnijs 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi
Ātrā ķiršu drumstalkūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...