Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā ķiršu drumstalkūka

13 jūlija, 2015 3 komentāru

IMG_2891Vislabāk šī kūka izdosies ar skābajiem ķiršiem, bet labi garšos arī čerešņas. Tāpat gana labi iederēsies arī citas skābākas ogas vai augļi. 

Izejvielas:

  • 140 grami miltu (es izmantoju kviešu pilngraudu)
  • puse tējk. malta kanēļa
  • ja ir – puse tējk. malta kardamona
  • 50 grami cukura (es pievienoju 60 gramus brūnā nerafinētā cukura)
  • 1 ola
  • 4 ēdamk. piena
  • 85 grami izkausēta un atdzesēta sviesta
  • 350 grami ķiršu (vislabāk skābo ķiršu)
  • saputots saldais krējums vai saldējums pasniegšanai

IMG_2862Drumstalām:

  • 50 grami miltu (es izmantoju kviešu pilngraudu)
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • ja ir – 1/2 tējk. malta kardamona
  • 50 grami cukura (es pievienoju 60 gramus brūnā nerafinētā cukura)
  • 50 grami sviesta, sagriezts mazos gabaliņos

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ietauko vai izklāt ar cepampapīru formu ar 20 centimetru diametru.

Bļodā iesijā miltus, kanēli un cukuru. Centrā izveido bedrīti, kurā iesit olu. Pievieno pienu un izkausēto sviestu. Ar mikseri vai koka karoti visu samaisa līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu lej sagatavotajā cepamformā un virsmu izlīdzina.

Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus un norauj kātus. Ķiršus liek pa virsu mīklai, tos viegli iespiežot virsmā.

Drumstalu izejvielas liek vidēja izmēra bļodā un ar pirkstiem saberž mazos gabaliņos. Kad iegūta pēc iespējas drustalām līdzīga masa, to pārber ķiršiem.

Cep 30-35 minūtes, kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss. Kūku izņem no cepeškrāsns un atstāj nedaudz atdzist. “Izbrauc” ar nazi gar kūkas malu un kūku no formas izņem. Atdzesē pilnībā. Es izvēlējos to atstāt formā, jo tā bija pietiekami dekoratīva arī pasniegšanai uz galda. Kūku bauda kopā ar karoti putukrējuma vai saldējuma.

 

IMG_2820

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Ātri un vienkārši, Kanēlis, Kardamons, Ķirši, Kūka

« Vasarīgā banānkūka ar kokosriekstu un avokado krēmu
Lavandu un kokosriekstu cepumi »

Comments

  1. marcus says

    13 jūlija, 2015 at 15:15

    ņamīgi, pagājušo sestdien ko līdzīgu pagatavoju!

    Atbildēt
  2. Zanda says

    20 jūlija, 2015 at 10:26

    Izdevās ļoti gardi…paldies, Linda :)

    Atbildēt
  3. Ginka says

    31 maija, 2019 at 13:00

    Kārtējā lieliskā recepte, ļoti garšīgi!!!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Sezama sēkliņas Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...