Vislabāk šī kūka izdosies ar skābajiem ķiršiem, bet labi garšos arī čerešņas. Tāpat gana labi iederēsies arī citas skābākas ogas vai augļi.
Izejvielas:
- 140 grami miltu (es izmantoju kviešu pilngraudu)
- puse tējk. malta kanēļa
- ja ir – puse tējk. malta kardamona
- 50 grami cukura (es pievienoju 60 gramus brūnā nerafinētā cukura)
- 1 ola
- 4 ēdamk. piena
- 85 grami izkausēta un atdzesēta sviesta
- 350 grami ķiršu (vislabāk skābo ķiršu)
- saputots saldais krējums vai saldējums pasniegšanai
- 50 grami miltu (es izmantoju kviešu pilngraudu)
- 1/2 tējk. malta kanēļa
- ja ir – 1/2 tējk. malta kardamona
- 50 grami cukura (es pievienoju 60 gramus brūnā nerafinētā cukura)
- 50 grami sviesta, sagriezts mazos gabaliņos
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ietauko vai izklāt ar cepampapīru formu ar 20 centimetru diametru.
Bļodā iesijā miltus, kanēli un cukuru. Centrā izveido bedrīti, kurā iesit olu. Pievieno pienu un izkausēto sviestu. Ar mikseri vai koka karoti visu samaisa līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu lej sagatavotajā cepamformā un virsmu izlīdzina.
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus un norauj kātus. Ķiršus liek pa virsu mīklai, tos viegli iespiežot virsmā.
Drumstalu izejvielas liek vidēja izmēra bļodā un ar pirkstiem saberž mazos gabaliņos. Kad iegūta pēc iespējas drustalām līdzīga masa, to pārber ķiršiem.
Cep 30-35 minūtes, kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss. Kūku izņem no cepeškrāsns un atstāj nedaudz atdzist. “Izbrauc” ar nazi gar kūkas malu un kūku no formas izņem. Atdzesē pilnībā. Es izvēlējos to atstāt formā, jo tā bija pietiekami dekoratīva arī pasniegšanai uz galda. Kūku bauda kopā ar karoti putukrējuma vai saldējuma.
Iedvesma: BBC Good Food
marcus says
ņamīgi, pagājušo sestdien ko līdzīgu pagatavoju!
Zanda says
Izdevās ļoti gardi…paldies, Linda :)
Ginka says
Kārtējā lieliskā recepte, ļoti garšīgi!!!