Vēl aiz astes var paspēt noķert gurķu laiku un pēdējos siltos saules starus. Šī zupa ir lieliska iespēja izmantot tos zaļumus, kas saauguši dārzā – kressalātu vietā var likt rukolu vai garšaugus pēc savas izvēles. Ķiploku zupai piešķir pikantumu, bet jaunajiem ķiplokiem pikantums ir maigāks kā nobiedušajiem.
Izejvielas (apmēram 4 zupas bļodiņām):
- 8 lauka gurķi (īsie), var mizot vai nemizot, sagriezti gabalos
- 2-3 jauno ķiploku daiviņas, nomizotas
- maza buntīte ar kressalātiem (var izmantot rukolu)
- daži diļļu zariņi
- daži svaigu piparmētru zariņi
- 2 palieli sīpolloki
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- 1 tējkarote medus
- sāls
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 4 ēdamkarotes grieķu jogurta (plus papildus jogurts pasniegšanai)
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē vai lielā katlā un sablenderē (katlā izmanto rokas blenderi), līdz iegūta salīdzinoši viendabīga masa. Atdzesē ledusskapī.
- Lej bļodiņās un dekorē ar grieķu jogurtu un ziemas ķiploku ziediņiem.
Atbildēt