Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes un zemesriekstu marmorkūka (vegāniskā)

September 19, 2015 Leave a Comment

Vegānā marmorkūka - 0

Kad ciemos nāk ciemiņi, kuru uzturā dod priekšroku augu valsts izcelsmes produktiem, nākas ķerties pie jaunu recepšu izmēģināšanas. Šoreiz kārta pienāca marmorkūkai – pilnīgi bez piena produktiem un bez olām. Lieliska ar glāzi auksta piena. Ja gribas vēl ko nedaudz grēcīgāku, var pagatavot ātro šokolādes glazūru (kakao pulveris plus cukurs, uzvārīts).

Izejvielas:

  • 230 grami miltu (es izmantoju 150 gramus kviešu miltu un 80 gramus speltas miltu)
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 130 grami cukura (izmantoju brūno nerafinēto)
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. vaniļas pastas (vai ekstrakta vai cukura)
  • 180 grami kokosriekstu eļļas, izkausētas
  • 240 grami sojas piena (vai kāda cita “alternatīvā” piena)
  • 2 ēdamk. kakao pulvera
  • 4 ēdamk. dabiskā zemesriekstu sviesta (izvēlējos “crunchy” versiju)

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ietauko cepamo formu vai izklāj ar cepamo papīru (šoreiz es izmantoju “Emile Henry” kvadrātaino cepamo formu).
  2. Lielā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli.
  3. Otrā bļodā kopā sakuļ eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Abu bļodu saturu sajauc kopā, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Pusi no iegūtās masas ielej atsevišķā bļodā, pievieno kakao pulveri un izmaisa. Otrajai mīklas daļai pievieno zemesriekstu sviestu, samaisa.
  5. Pusi no zemeskriekstu sviesta mīklas masas lej sagatavotajā formā, izlīdzina. Pāri lej pusi šokolādes mīklas, izlīdzina. Noslēdz ar atlikušo šokolādes mīklu, izlīdzina. Tad ņem ēdamkaroti un atlikušo zemesriekstu masu liek 4 vietās pa kūkas virspusi. Ar karotes kātu nedaudz “sajauc” abas mīklas kopā, izveidojot abstraktu rakstu.
  6. Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu vai kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss – vegānajām kūkām cepšanas laiks mēdz ļoti variēt, tāpēc šīs kūkas īpaši “jāpieskata”. Atdzesē un bauda!

Iedvesma: One Green Planet

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Kokosriekstu eļļa, Kūka, Marmorkūka, Šokolāde, Vegāniem, Vegāns ēdiens, Zemesrieksti, Zemesriekstu sviests

« Aukstā gurķu zupa ar jaunajiem ķiplokiem
Iepazīsimies: septiņi pārsteidzoši fakti par Polijas mūsdienu virtuvi »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in