Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Veselīgais saldējums jeb kā pagatavot saldējumu no 2 izejvielām?

4 oktobra, 2015 3 komentāru

H39A5698

Jau kādu laiku interneta plašumos klejo stāsti par “nice cream” jeb saldējumu, kura sastāvā ir tikai viena (!!) sastāvdaļa – saldēts banāns. Sākumā, skeptiski noskaņota, īsti neticēju apgalvojumiem par to, cik šāds saldējums ir krēmīgs, gards un visādi citādi līdzīgs saviem “īstajiem” sugas brāļiem. Tomēr vienu vakaru pieķēros pie nogatavojušos banānu sasaldēšanas un vēlāk blenderēšanas – un rezultāts bija pārsteidzošs – saldētā banāna saldējums patiešām bija izcils. Tāpēc iesaku to izmēģināt arī jums – īpaši tiem, kas nedraudzējas ar piena un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Piedevas šim saldējumam var variēt pēc savas gaumes un tā, kas atrodams saldētavā – šokolādes saldējumu var pagatavot, pievienojot kakao pulveri, savukārt no jebkurām ogām sanāks skaistas krāsas ar C vitamīnu bagāts saldais našķis. Papildus saldinātājus var nelikt, bet ja vēlas, iesaku izvēlēties nevis cukuru, bet gan medu vai dabiskas izcelsmes sīrupu.

Kā nākamo piedevu noteikti izmēģināšu ogu un augļu pulverus!

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • PAMATSASTĀVDAĻA: 6 gatavi banāni
  • PIEDEVAS pēc izvēles: 200 grami saldētu ogu (zemāk attēlā redzams saldējums ar pievienotām zemenēm) VAI 2 tējk. kakao
  • SALDINĀTĀJS, ja vēlas: 1 ēdamk. šķidra medus vai 2 ēdamk. kļavu sīrupa vai 2 ēdamk. agaves sīrupa

Gatavošana: 

  1. Banānus nomizo un sagriež kumosa lieluma šķēlītēs. Liek pārtikas saldēšanai piemērotā maisiņā vienā slānī (tad būs vieglāk ar banāniem rīkoties pēc izņemšanas no saldētavas) un ievieto maisiņu saldētavā vismaz uz 6 stundām, vislabāk uz nakti.
  2. Saldētos banānu gabaliņus kopā ar piedevām liek blenderī. Iesaku tos atstāt istabas temperatūrā uz kādām 5-7 minūtēm, tad blenderēšana ies vieglāk. Blenderē visu, kamēr iegūta viendabīga masa. Ja blenderis nav gana jaudīgs vai saldējums nesanāk gana krēmīgs, šajā brīdī var ķerties pie ārkārtas pasākuma – pievienot karoti kokosriekstu piena vai parastā piena. Blenderē atkal. Ar karoti saldējumu kārto trauciņos un nekavējoties pasniedz.

Nicecream - 051

Filed Under: Deserti

« Septembris 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi
Ātrā kefīra ābolkūka »

Comments

  1. Laura says

    30 jūnija, 2016 at 21:53

    Paldies, Linda! Fantastiskas receptes un jaunatklājumi man! Mīļajiem būs daudz pārsteigumu tuvākajā laikā! :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      30 jūnija, 2016 at 22:17

      Priecājos, ka patika un garšoja! Tagad ar vasaras ogām un augļiem vēl dubultā gardi :)

      Atbildēt
  2. Indra says

    4 decembra, 2016 at 15:12

    Saldējums sanāca perfekts! Padies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...