Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā kefīra ābolkūka

7 oktobra, 2015 13 komentārs

Ātrā kefīra ābolkuka - 084Kefīra ābolkūka ir rudens klasika. Izmēģinot vairākas receptes, šo atzinu esam par vislabāko. Atšķirībā no tradicionālās kūkas, šai āboli ir divās kārtās un līdz ar to ir sadalīti vienmērīgi pa visu kūku. Iesaku rafinētā cukura vietā pievienot brūno, jo tas kūkai dos riekstaināku un dziļāku garšu.

Izejvielas:
  • 3 olas
  • 160 grami cukura (vislabāk brūnā)
  • 75 grami izkausēta un atdzesēta sviesta
  • 300 grami miltu
  • 1 ēdamk. vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera*
  • 350 ml kefīra
  • 2 mazāki vai viens liels ābols, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  2. Ar mikseri kārtīgi saputo olas ar cukuru. Puto tik ilgi, kamēr masa kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pievieno sviestu un samaisa. Pievieno kefīru un samaisa.
  3. Miltus sajauc ar vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri. Pieber olu un kefīra masai. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  4. Cepamo pannu ar 23 centimetru diametru* izklāj ar cepamo papīru vai ietauko ar eļļu vai sviestu. Pannā lej pusi no mīklas, izlīdzina virspusi. Pa virsu apļa formā kārto pusi no ābolu šķēlītēm. Pārkaisa ar tējkaroti kanēļa. Virsū lej atlikušo mīklu un atkal izlīdzina. Uz tās kārto ābolu šķēlītes, nedaudz iespiežot mīklā. Pārkaisa ar kanēli.
  5. Kūku liek cepeškrāsnī un cep 50-60 minūtes vai kamēr kociņš no mīklas iznāk ārā sauss. Atdzesē 10 minūtes un izņem no cepamās formas. Pārkaisa ar pūdercukuru un bauda siltu vai atdzisušu.
* Ja izmanto cepamo formu ar 20 centimetru diametru, izejvielu daudzumu samazina par 30%. Ja panna ir 26 centimetru diametrā, izejvielu daudzumu palielina par 30%.
** Ja ir pieejama pārtikas soda, cepamā pulvera vietā var pievienot 1 tējk. “dzēstas” sodas – kūka sanāks “pufīgāka”, bet tai būs neliela sodas “piegarša”, kas man pašai ne īpaši patīk. Sodu “dzēš” ar citronu sulu vai etiķi.
Ātrā kefīra ābolkuka - 103

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ābolkūka, Kūka

« Veselīgais saldējums jeb kā pagatavot saldējumu no 2 izejvielām?
Ātrās mini picas »

Comments

  1. linda says

    7 oktobra, 2015 at 21:14

    Paldies par recepti!
    Vai šinī receptē var izmantot Speltas kviešu miltus?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 oktobra, 2015 at 08:23

      Jā, ieteiktu aizstāt pusi no kviešu miltiem ar speltas miltiem.

      Atbildēt
  2. Olga says

    9 oktobra, 2015 at 00:25

    Ļoti veiksmīga un ātra recepte, paldies, Linda! Vienīgais, ko izdarīju pa savam – ieliku vairāk ābolu. Man bija 4 nelieli un tāpat bija par maz. Bet nu man patīk, kad pildījums ir vairāk nekā mīkla :)

    Atbildēt
  3. Linda says

    11 augusta, 2016 at 13:25

    Sveika, cepu pēc rečeptes, vienīgi saliku vairāk abolus. Bet kāpēc notiek tā,ka krāsnī izskatās superlabi “pacēlies”, bet 5 minūtes pēc izņemšanas no krāsns kūka sakrītas? :( kur tā kļūda varētu būt?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 augusta, 2016 at 15:38

      Neliela saplakšana ir pieļaujama, bet liela gan ne. Domāju, ka viens no iemesliem varētu būt par daudz ābolu – cepamais pulveris nespēja tos “pacelt” uz pieteikami ilgu laiku. Otrs variants – cepot bija ieslēgts ventilatora režīms.

      Atbildēt
      • Laura Z says

        14 janvāra, 2017 at 23:58

        Ventilatora režīms taču nav tas pats, kas karstā gaisa režīms? Vai tomēr vislabāk cept, kad karstums nāk no apakšas un no augšas? Manā plītī tad cepas ilgāk, ātrāk ir karstā gaisa režīmā, bet tagad apjuku, vai tomēr ar ventilatoru Tu domā to pašu karstā gaisa režīmu? Jo man ir bijis, kad dažas kūkas tā kā saplok, bet ne vienmēr.

        Atbildēt
  4. Elīna says

    21 septembra, 2016 at 14:02

    Visu centos darīt pēc receptes, vienīgi brīdī, kad olas ar kefīru lidoja uz visām pusēm, sapratu, ka labāk iztikšu bez šī soļa – “Pievieno kefīru un turpina putot”. Es vienkārši samaisīju :) Bet kopumā – burrrrvīga recepte! Ļoti garšoja pati mīkla, kas kopā ar āboliem bija super!

    Atbildēt
  5. Biruta Magone says

    18 oktobra, 2016 at 02:17

    Labāk līdzīgu kūku gatavot bez jebkāda kefīra.
    kuļ mixerī 200 gr nesālīta sviesta,
    1 tase cukura,
    pievieno pa vienai, turpina kult un ar maziem pārtraukumiem 3 olas,
    puscitrona sulas,
    vaniļu 1/2 tējkaroti
    šķipsna sāls
    1 tējkaroti cepamā pulvera kopā sajauc ar 1 tasi miltu,
    pievieno jau sakultajai masai un samaisa, vai ar pulsēšanu kuļ 1-2 minūtes. Ielej formā, pa virsu liekot sakapātus ābolus, pārkaisa ar kanēli. ļoti gaisīga un maiga kūka. Kas to reiz baudījis, nekad to neaizmirst.

    Atbildēt
    • Biruta Magone says

      18 oktobra, 2016 at 02:19

      Oh , aizmirsu piebilst- cep 45 minūtes pie 390 F.

      Atbildēt
  6. Signe says

    28 septembra, 2017 at 11:06

    Svèru un mèrīju visu kà receptè, bet līdz galam nesanàca. Kūka iekšà sanàca tàda kà neizcepta, kà līme, kaut gan garoziņa jau labi brūna.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 septembra, 2017 at 16:16

      Laikam krāsns bijusi nedaudz par karstu vai arī ar ventilatoru. Nākamreiz iesaku cept 10-15 grādus mazākā temperatūrā vai izmantot par pāris centimetriem lielāku kūkas formu.

      Atbildēt
  7. Baiba says

    9 septembra, 2018 at 08:59

    Labrīt! Cepu šorit. Bērns asistē. Tēvu diena taču ;-) bet – olas nesakulu, jo nav mikseris. Milti pilngraudu. Tādi, nu, nopirkušies. Forma sirsniņa. Krāsni šeit izmantojam pirmo reizi. Grādi ir aptuveni 180 :-D Un tomēr ceru, ka būs bezgala garšīgi.

    Atbildēt
  8. Jūlija says

    7 februāra, 2019 at 21:40

    Beidzot, beidzot pīrāgs, kas ir izdevies labāk nekā cerēts!!! Sekoju receptei un viss izdevās fantastiski, cīnos ar vēlmi apēst vēl gabaliņu 😁 Taisīju ar konservētiem persikiem ābolu vietā, un ir ļoti ļoti gardi, īpaši kombinācijā ar plombīru. Paldies, ar nepacietību gaidīšu rabarberu sezonu, tagad visi mani pīrāgi būs fantastiski 👍

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...