Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar “Sniega bumbām” un grūbām pildīta paprika

2 novembra, 2015 2 komentāru

SieraBumbas_PilditaPaprika - 38

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta siers”

Pildīta paprika ir vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Tādēļ ir interesanti, ja tradicionālajām receptēm var pievienot kādi neparastāku, bet tikpat gardu variantu. “Sniega bumbas” lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. 

Izejvielas (4 porcijām):

  • 6 paprikas, pārgrieztas un pusēm un iztīrītas no sēkliņām
  • 350 grami grūbu
  • eļļa cepšanai
  • 2 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamk. balzamiko etiķa
  • 24 Trikātas “Sniega bumbas” (man vislabāk garšo siera bumbas ar amoliņu)

Gatavošana:

  1. Izvāra grūbas, līdz tās vidū vēl nedaudz cietas, aptuveni 20 minūtes.
  2. Uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cukuru, sāli un balzamiko etiķi. Maisot turpina cep vēl 4-5 minūtes.
  3. Grūbas samaisa ar karamelizētajiem sīpoliem.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Paprikas pusītes kārto cepampannā un liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Izņem ārā, pilda ar grūbām, pa virsu katrai paprikas pusītei liek divas sniega bumbas (var likt trīs, ja paprika ir liela). Pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes vai kamēr siers sāk lēnām kļūt mīksts un viegli zeltains. Ja sieru vēlas iegūt vēl nedaudz brūnāku, krāsni uz dažām minūtēm var ieslēgt grila režīmā. Pannu izņem no krāsns, paprikas kārto uz šķīvjiem un nekavējoties pasniedz.

SieraBumbas_PilditaPaprika - 84

 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Sacepumi Tagged With: Balzāmetiķis, Grūbas, Paprika, Sniega bumbas

« Siera un ķirbju mafini
Šokolādes braunijs ar krēmsiera un ķirbju pildījumu »

Comments

  1. Inese says

    2 novembra, 2015 at 18:38

    Cik grādos cepeškrāsnī cep?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      2 novembra, 2015 at 19:14

      190 grādos. Paldies, ka pamanīji – recepte precizēta!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...