Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siera un ķirbju mafini

October 20, 2015 Leave a Comment

Siera un kirbju mafini - 127

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta siers”

Pateicoties sieram, šie mafini ir ar izteiktu aromātu, bet ķirbis tiem dod vajadzīgo mitrumu, savukārt siera sastāvā esošais amoliņš un kaltētā salvija – aromātu. Lieliska uzkoda, kuru paņemt līdz izbraukumā pie dabas, ielikt pusdienu kastītē vai brīvdienās baudīt pie alus kausa.

Izejvielas (10-12 mafiniem):

  • 100 grami ķirbja
  • 2 olas
  • 70 ml augu eļļas
  • 70 ml piena
  • 1 ēdamk. kaltētas salvijas (var izmantot svaigu)
  • 40 grami Trikāta Reserve siera
  • 120 grami kviešu miltu
  • 70 grami Trikentālera ar amoliņu
  • šķipsniņa sāls
  • pusotra tējk. cepamā pulvera

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu formiņas, izklājot tās ar papīrīšiem vai iesmērējot ar eļļu.
  2. Uz rupjās rīves sarīvē ķirbji. Ja tas ir ļoti sulīgs, lieko sulu nospiež.
  3. Lielā bļodā ar mikseri saputo olas, eļļu, pienu, salviju, abus sierus un rīvēto ķirbi. Pieber miltus, kam pievienots cepamais pulveris un sāls. Visu kārtīgi maisa, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
  4. Mīklu pilda mafinu formiņās (divas trešdaļas no katras formiņas) un cep cepeškrāsnī 30 minūtes vai kamēr kociņš no mīklas iznāk ārā sauss. Pasniedz siltus vai istabas temperatūrā.

Siera un kirbju mafini - 113

Filed Under: Konditoreja, Uzkodas Tagged With: Ķirbis, Mafini, Salvija, Siers

« Griķu pankūkas ar siera mērci
Ar “Sniega bumbām” un grūbām pildīta paprika »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in