Visi ēdieni, kuru sastāvā ir biezpiens, man neizbēgami asociējas ar bērnību – arī šie kēksiņi. Izmantoju pilnpiena lauku biezpienu, olas un bio rozīnes. Tāpat miltus pievieno pilngraudu speltas un cukuru brūno. Kēksiņu struktūra ir drupena, vidēji sausa, garša – saldena, bet ne pārāk salda. Rozīņu vietā var izmantot citus žāvētus augļus un ogas, nākamreiz noteikti mēģināšu pievienot žāvētās dzērvenes.
Izejvielas (12 kēksiņiem):
- 150 grami sviesta
- 3 olas
- 160 grami brūnais cukurs
- 2 ēdamk. vaniļas cukura (tad samazina pievienojamo kopēja cukura daudzumu), 1.5 tējk. vaniļas pastas vai 1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
- 200 grami biezpiena
- 200 grami miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 60 grami rozīņu (var pielikt vairāk, ja rozīnes ļoti garšo)
Gatavošana:
- Mazā katliņā izkausē sviestu un noliek malā atdzist.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Olas kārtīgi saputo ar cukuru un vaniļu. Pievieno kausēto sviestu un biezpienu. Maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno rozīnes. Kārtīgi sajauc ar sagatavoto biezpiena un sviesta masu (vislabāk to darīt ar mikseri).
- Sagatavo mafinu pannu, izklājot to ar papīriņiem vai ietaukojot. Mīklu pilda mafinu formiņās un cep krāsnī 20-25 minūtes. Gatavos kēksiņus pārkaisa ar pūdercukuru.
Atbildēt