Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Biezpiena kēksiņi ar rozīnēm

30 novembra, 2015 Leave a Comment

BiezpienakeksiniVisi ēdieni, kuru sastāvā ir biezpiens, man neizbēgami asociējas ar bērnību – arī šie kēksiņi. Izmantoju pilnpiena lauku biezpienu, olas un bio rozīnes. Tāpat miltus pievieno pilngraudu speltas un cukuru brūno. Kēksiņu struktūra ir drupena, vidēji sausa, garša – saldena, bet ne pārāk salda. Rozīņu vietā var izmantot citus žāvētus augļus un ogas, nākamreiz noteikti mēģināšu pievienot žāvētās dzērvenes.

Izejvielas (12 kēksiņiem):

  • 150 grami sviesta
  • 3 olas
  • 160 grami brūnais cukurs
  • 2 ēdamk. vaniļas cukura (tad samazina pievienojamo kopēja cukura daudzumu), 1.5 tējk. vaniļas pastas vai 1.5 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 200 grami biezpiena
  • 200 grami miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 60 grami rozīņu (var pielikt vairāk, ja rozīnes ļoti garšo)

Gatavošana:

  1. Mazā katliņā izkausē sviestu un noliek malā atdzist.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Olas kārtīgi saputo ar cukuru un vaniļu. Pievieno kausēto sviestu un biezpienu. Maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno rozīnes. Kārtīgi sajauc ar sagatavoto biezpiena un sviesta masu (vislabāk to darīt ar mikseri).
  5. Sagatavo mafinu pannu, izklājot to ar papīriņiem vai ietaukojot. Mīklu pilda mafinu formiņās un cep krāsnī 20-25 minūtes. Gatavos kēksiņus pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Biezpiens, Kēksiņi, Mafini, Rozīnes

« Bumbieru kūka ar ķirbju sēkliņām
Apskats: Kur nopirkt labas piparkūkas un piparkūku mīklu? 2016.gads »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...