Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pienā sautēts cūkas cepetis

15 decembra, 2015 3 komentāru

IMG_6710

Ziemassvētku laiks pietuvojies nevis vēja, bet, es teiktu, vētras ātrumā. Un aktuāls kļūst jautājums par svētku cienastu – ko celt galdā, kur iegādāties produktus, kā pagatavot. Labs ēdiens viennozīmīgi sākas no kvalitatīvām izejvielām, vislabāk – vietējām.

Tāpēc pagājušajā nedēļā izmēģināju jaunu iepirkšanās lapu SVAIGI.LV. Pasūtīju “Kunturu”  cepeša gaļu, dārzeņus, mājās gatavotu majonēzi, mājas konservus, un vēl daudz dažādu labumu. Visu saņēmu pie mājas durvīm. Ļoti ērti un galvenais – zinu, kas manus produktus ražojis, zinu, ka varu izvēlēties arī bioliģiski audzētus.svaigi.lv

Iedvesma šādam gaļas pagatavošanas veidam nākusi no Sandras Kalnietes grāmatas “Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū.” – pietiekami neierasti, lai laistu garām šādu recepti neizmēģinātu! Un patiesi – gaļa izcepās sulīga un garda. Ļoti svarīgi cepeti pirms mērkšanas pienā apcept uz pannas, lai iegūtu zeltainu garoziņu un galvenais: lai noslēgtu gaļas poras un sula un viss labums neiztecētu pienā, bet saglabātos cepetī.

Garšvielas var variēt un pievienot pēc savas gaumes!

FullSizeRender (36)Izejvielas: 

  • eļļa cepšanai
  • 2 kg cūkgaļas filejas, lāpstiņas vai šķiņķa (izmantoju šo gabalu)
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 3 ēdamkarotes svanetijas sāls, iegādājama Rīgas Centrāltirgū, ejā starp Dārzeņu un Zivju paviljoniem
  • 6 smaržīgie pipari
  • žāvētas bioloģiskā apelsīna miziņas
  • svaigi sakņu dārzeņi cepšanai krāsnī un pasniegšanai kopā ar cepeti, pārlieti ar eļļu un pārbērti ar karoti kaltēta rozmarīna

Gatavošana:

  1. FullSizeRender (37)Cepešpannā uzkarsē eļļu. Cūkgaļas gabalu uz stipras uguns apcep no visām pusēm, lai izveidotos brūna garoziņa. Vēlams grozīšanai neizmantot dakšiņu, jo tad dūrumu vietās no gaļas izdalīsies šķidrums un gaļa var kļūt sausāka. Apcepto gaļas gabalu ierīvē ar svanetijas sāli. Gaļu liek atbilstoša izmēra pannā vai katlā (ar vāku un karstumizturīgiem rokturiem) un pārlej ar pienu tā, lai gaļa vismaz 80% būtu nosegta. Pienā liek ķiplokus, smaržīgos piparus un apelsīna miziņas.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Pannai vai katlam liek vāku un cep vismaz 3 stundas. Cepeša gatavību vislabāk pārbaudīt ar kulināro termometru (temperatūrai jābūt 71 grādam).
  3. Pirms pasniegšanas cepeti izņem no piena. Pienu var izmantot mērces pagatavošanai.
  4. Dārzeņus nomizo, sagriež palielos gabalos, pārlej ar eļļu, pārber ar sāli un rozmarīnu, samaisa. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 45 minūtes.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Apelsīna miziņa, Cepetis, Cūkas cepetis, Ķiploks, Piens, Smaržīgie pipari, Svanetijas sāls, Ziemassvētku ēdieni

« Plaisiņcepumi
Kūciņas ‘Vecrīga’ »

Comments

  1. Rita says

    25 decembra, 2015 at 10:36

    Linda paldies par recepti!!! Ļoti garšīgi sanāca!!! Priecīgus Ziemasssvētkus!!!

    Atbildēt
  2. Kristīne says

    28 novembra, 2017 at 00:11

    Seika Linda, vai var izmantot arī kakla karbonādi?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      28 novembra, 2017 at 08:06

      Sveika, Kristīne!

      Jā, var izmantot arī kakla karbonādi – bet jāskatās, lai gaļa būtu kvalitatīva un nebūtu bijusi iepriekš saldēta, es pati izmantoju “Kunturu” produkciju.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...