Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kraukšķīgie Āzijas “pelmenīši”

3 janvāra, 2016 Leave a Comment

IMG_6982

Recepte tapusi sadarbībā ar “Castello”

Svētku laikā ātri pagatavojamas uzkodas ir zelta vērtē. Šos skaistos, kraukšķīgos un gardos Āzijas pelmenīšus var uzburt dažu minūšu laikā, turkāt kraukšķīguma iegūšanai tie nav jāvāra eļļā, pietiek ar dažām minūtēm cepeškrāsnī.

Pildījumam izmantoju gardos “Castello” sierus, kuri šogad papildināja manu svētkus galdu. Siera veidu un garšu var izvēlēties pēc noskaņojuma un savas gaumes – šoreiz izmantoju ananāsu sieru ar riekstiem, bet zilā siera mīļotāji var izmantot to, klasisku garšu cienītāji – siera ar tomātu un baziliku vai sieru ar zaļumu “mētelītī”.

11Izejvielas (12 pelmenīšem):

  • 12 “wonton” pelmeņu “papīrīši” jeb mīkla (iegādājami “Gastronome” un “Stockmann” veikalos saldēto produktu stendos)
  •  1 iepakojums “Castello” krēmsiers ar ananāsiem 
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1 ola, viegli sakulta
  • eļļa bez aromāta apsmērēšanai vai eļļas aerosols (iegādājams “Gemosā”)

Gatavošana:

  1. “Wonton” pelmeņu mīklu izņem no saldētavas un atlaidina istabas temperatūrā vai atstāj uz nakti ledusskapī. Pēc iepakojuma atvēršanas neizmantotos apsedz ar mitru dvieli, lai tie neizžūtu.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem.
  3. Ņem pa viena mīklas aplītim un apļa vidū liek siera gabaliņu. Ja vēlas – uzkaisa nedaudz jūras sāls. Apļa malas apsmērē ar sakulto olu un ar pirkstiem saspiež tās kopā, veidojot “X” formu. Pelmenīšus kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Tad, izmantojot otiņu (silikona vai dabīga materiāla) katru pelmenīti apsmērē ar eļļu (t.sk. maliņas). Vēl ērtāk izmantot eļļas aerosolu. Liek krāsnī un cep, līdz tie kļūst gar maliņām zeltaini brūni. Pasniedz nekavējoties.

IMG_6786

Filed Under: Receptes, Uzkodas

« Puravu krēmzupa ar brī sieru
Upeņu jogurta kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...