Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kūpinātas foreles, ābolu un topinambūra salāti

January 9, 2016 Leave a Comment

FullSizeRender (46)Topinambūrs ir Latvijas dārzos un virtuvēs līdz galam nenovērtēts dārzenis. Tas ir viegli pagatavojams, ar izteiktu, patīkami saldenu garšu. Skaistākam rezultātam topinambūru var mizot, bet var mizu atstāt, tā ēdot netraucē. Īpaši tad, ja dārzenis audzis bioloģiski – manējie nāca no interneta veikala “Svaigi.lv” un ir audzēti tepat Latvijā.

Šajos salātos ir lielisks saldā un sāļā līdzsvars, tāpat tie ir pietiekami svaigi un sātīgi. Lieliski piemēroti kā vieglāks pusdienu vai vakariņu ēdiens.

Izejvielas (4 porcijām):

  • 500 grami kārtīgi nomazgātu topimanbūru
  • pāris karotes eļļas
  • jūras sāls
  • 1 paliels ābols ar visu mizu
  • 4 saujas salātu lapiņu
  • 1 mazais šalotes sīpols, nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
  • 250 grami kūpinātas foreles

Mērcei:

  • 2 ēdamk. mango etiķa (nopērkams “Gemosā”) vai ābolu etiķa
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. franču sinepju

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Topinambūrus sagriež puscentimetru biezās šķēlēs un kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Liek krāsnī cepties aptuveni 20 minūtes vai līdz topinambūrs ir kļuvis mīksts. Noliek malā atdzist.
  2. Pagatavo salātu mērci, sajaucot kopā visas tās sastāvdaļas (vislabāk to izdarīt blenderī).
  3. Pusi no mērces pārlej salātu lapām, kas sajauktas ar šalotes. Samaisa. Ābolu šķērseniski sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, izmantojot mandolīnu vai asu nazi. Ābolu šķēles un topinambūrus pievieno salātu lapām. Samaisa. Kārto uz šķīvjiem. Pa virsu liek kūpinātas foreles gabaliņus. Pārlej ar atlikušo mērci.

Filed Under: Salāti, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Āboli, Forele, Franču sinepes, Mango etiķis, Šalotes sīpols, Topinambūrs

« Upeņu jogurta kūka
Kanēļmaizītes medus glazūrā »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in