Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar Ementāles siera mērci

29 janvāra, 2016 1 Comment

Lavasacipsi_4

Recepte tapusi sadarbībā ar TRIKATA siers

Lavaša čipsus pagatavot ir tik vienkārši – nepieciešams vien ass nazis, eļļa un savas mīļākās garšvielas. Tādējādi izvairīsies no liekām kalorijām, salīdzinot ar tradicionālajiem eļļā vārītajiem čipsiem, un pats varēsi izvēlēties garšu kombinācijas.

Gatavošanas procesā ir iespēja rīkoties divējādi – vari sagatavot siera mērci, ko baudīt ar ceptajiem čipsiem, vai arī izvēlies rīvētu Ementāles sieru kopā ar garšvielām bērt tieši uz lavaša pirms likšanas krāsnī. Abi varianti garšo lieliski! Siera mērces skaisti dzelteno krāsu dod veselībai īpaši labvēlīgā garšviela – kurkurma.

Izejvielas (3-5 personām kā uzkoda):

  • 1 lielais apaļais lavašs
  • 1 ēdamk. eļļas pārsmērēšanai
  • 2 ēdamk. za’atar garšvielu maisījuma vai citas garšvielas pēc izvēles

Siera mērcei:

  • 2 karotes kukurūzas miltu
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • 1 tējk. kurkumas
  • 200 ml piena
  • 150 grami Trikata Ementāles Light siera, sarīvēta uz rupjās rīves
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  2. Lavašu atloka vaļā un viegli pārsmērē ar eļļu. Pārber ar garšvielu maisījumu (ja nevēlas gatavot siera mērci, tad šajā brīdī lavašam pārber arī sieru). Tad ar asu nazi vai šķērēm lavašu sagriež trijstūrīšos. Kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, trijstūrīšus liekot cieši klāt vienu otram. Liek krāsnī un cep līdz lavaša gabaliņi sāk kļūt viegli zeltaini (aptuveni 8-10 minūtes). Krāsnī pavadītais laiks atšķiras atkarībā no konkrētā lavaša biezuma.
  3. Kamēr lavašs cepas, pagatavo siera mērci. Uz uzkarsētas pannas ber miltus un maisot cep vienu minūti. Tad pievieno muskatriekstu un kurkumu, samaisa. Pielej pienu un ar pannai piemērotu slotiņu maisa, līdz mērce iegūst biezāku konksistenci. Pievieno rīvēto sieru, turpina maisīt. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus. Mērces konsistenci var “regulēt” ar pievienoto piena un miltu daudzumu.
  4. Čipsus ar mērci var baudīt siltus vai atdzisušus.

Lavasacipsi_1

 

Filed Under: Mērces & dipi, Uzkodas

« Ar karamelizētiem sīpoliem un sieru pildīta saldskābmaize
Kulinārie jaunumi un atklājumi – Ziema 2016 »

Comments

  1. Ginta says

    17 februāra, 2016 at 14:05

    Beidzot lieliska pašgatavoto veselīgo čipšu recepte. Un mērcīte ar bija debešķīga. Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...