Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar karamelizētiem sīpoliem un sieru pildīta saldskābmaize

28 janvāra, 2016 4 komentāru

Saldskabmaizesiers_1

Recepte tapusi sadarbībā ar “TRIKATA”

Saldskābmaize kopā ar īpaši sagatavota sīpoliem ir ārkārtīgi garda delikatese, ar kuru vari palutināt sevi vai viesus. Tā iederēsies kā uzkoda pirms maltītes vai kā sātīgs pavadonis putojoša alus glāzei. Izkusušais siers ir neatņemama šī ēdiena sastāvdaļa – lai arī Trikata Emental Light sieram ir samazināts tauku saturs, tas perfekti kūst un garšo tikpat labi kā treknākie līdzinieki.

Sastāvdaļas (2 lielākām porcijām vai 4 nelielām uzkodām):

    • 4 sarkanie sīpoli
    • 2 ēdamk. eļļas cepšanai
    • 80 ml balzāmetiķis
    • 2 ēdamk. cukura
    • 1 tējkarote svaiga timiāna lapiņu
    • šķipsniņa sāls
    • 4 lielas saldskābmaizes šķēles
    • pēc izvēles – 1 ēdamkarote gī sviesta
    • 4 biezas šķēles Trikata Ementāles Light siera

Gatavošana:

  1. Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
  2. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns lej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep 5 minūtes, līdz sīpoli sāk ‘svīst’ un kļūt caurspīdīgi. Pievieno  balzāmetiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, pa laikam apmaisot.
  3. Ja vēlas maizes šķēles iegūt skaisti zeltainas, tās apcep uz pannas uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Šo soli var arī izlaist.
  4. Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā liek karamelizētos sīpolus, tiem pa virsu – siera šķēles (tās var iet nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm. Maizīti liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep cepeškrāsnī, ja iespējams – grila režīmā, līdz siers ir izkusis (aptuveni 8-10 minūtes). Izņem no krāsns, pārgriež vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

Saldskabmaizesiers_2

Filed Under: Maize, Uzkodas Tagged With: Balzāmetiķis, Ementāles siers, Saldskābmaize, Sarkanais sīpols, Timiāns

« Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi
Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar Ementāles siera mērci »

Comments

  1. Linda says

    28 janvāra, 2016 at 01:22

    Forša recepte! Saldskābmaize vispār ļoti labi sader kopā ar sieru. Es to parasti pasniedzu kopā ar krāsnī ceptu brī vai kamambēru

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      28 janvāra, 2016 at 11:30

      Mans atklājums ir maizes apcepšana gī sviestā. Viss kopā – dievīga garšu kombinācija!

      Atbildēt
      • Linda says

        28 janvāra, 2016 at 18:35

        Noteikti kārdinošāk kā tikai apgrauzdēta saldskābmaize. Izmēģini saldskābmaizes grauzdiņus, piemēram dārzeņu krēmzupā vai siera zupā.

        Atbildēt
  2. Ilga says

    26 maija, 2018 at 09:56

    Ļoti garšīgs variants sātīgām brokastīm pirms darba vai brauciena :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...