Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tumšās šokolādes siera kūka

February 20, 2016 10 Comments

chocolate-cheesecake

Šī kūka garšos visiem šokolādes mīļotājiem – krēmīga, ne pārāk salda un ļoti ļoti skaista! 

Izejvielas (8 personām):

Pamatnei:

  • 180 grami šokolādes cepumu (piemēram, “Selga”)
  • 55 grami sviesta
  • 1 ēdamk. nesaldināta kakao pulvera

Siera kūkas masai:

  • 125 grami tumšās šokolādes, gabaliņos
  • 80 ml auksta ūdens
  • 18 grami želatīna pulvera
  • 250 grami krēmsiera
  • 2 XL izmēra lauku olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 80 grami pūdercukura
  • 150 ml skāba krējuma

Dekorēšanai – 1 ēdamk. kakao pulvera, šokolādes trifeles (izmantoju “Pūres” trifeļu izlasi), dzērvenes pūdercukurā, brūkleņu pulveris (no “Absolūts ēd”)

Gatavošana:

  1. Gatavo kūkas pamatni. Cepumus blenderī vai ar rokām sastrādā irdenā viendabīgā konsistencē. Pievieno kakao pulveri, izmaisa. Izkausē sviestu un ielej cepumu masā, izmaisa. Cepumus izklāj pa cepamās formas (20 centimetru diametrā ar noņemamām malām) pamatni pēc iespējas vienmērīgā slānī, nedaudz piepresējot ar pirkstiem. Noliek vēsumā.
  2. Karstumizturīgā bļodā ielej 80 ml ūdens un ieber želatīnu, samaisa. Noliek malā uz 15 minūtēm, lai uzbriest. Bļodu ar uzbriedušo želatīnu ievieto katlā ar vārošu ūdeni un uz lēnas ūdens gaida, līdz želatīns izšķīst.
  3. Šokolādi liek karstumizturīgā bļodā un bļodu novieto virs katla ar vārošu ūdeni. Šokolādi ik pa laikam apmaisa ar karsē, līdz tā izkūst. Noliek malā, lai atdziest.
  4. Krēmsieru ar elektrisko mikseri vai virtuves kombainu sakuļ viendabīgā masā. Pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Ieputo skābo krējumu, kaustēto šokolādi un želatīnu, visu kārtīgi samaisa.
  5. Vidēja izmēra bļodā vai virtuves kombainā liek olu baltumus un sakuļ stingrās putās. Baltumus uzmanīgi iecilā šokolādes maisījumā. Iegūto masu lej virs sagatavotās pamatnes, virsmu izlīdzina. Noliek vēsumā sastingšanai vismaz uz 6 stundām, vislabāk uz nakti. Kad kūka sastingusi, uzmanīgi noņem formas malas. No sākuma nazi var paturēt zem karsta ūdens un izbraukt ar to starp kūku un formas maliņu, lai malu būtu vieglāk noņemt un tā izskatītos skaistāk. Līdzīgi nazi patur zem karsta ūdens pirms kūkas sagriešanas gabaliņos.
  6. Kūku rotā, pārberot ar kakao (tam var izmantot tējas sietiņu) un dekorējot ar trifelēm un dzērvenēm pūdercukurā.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Kakao, Krēmsiers, Pūdercukurs, Siera kūkas, Skābais krējums, Šokolāde, Tumšā šokolāde, Ziemassvētku ēdieni

« Pētījums: Ko ēdam un kā iepērkamies?
Ar sēnēm pildītas pankūkas ar Krievijas siera cepurīti »

Comments

  1. Māra says

    February 23, 2016 at 20:06

    Man vienmēr bijis bail no jèlām olām… Vai ir kādi varianti? Paldies :)

    Reply
  2. Daiga says

    April 14, 2016 at 19:06

    İzdevās! Paldies!

    Reply
  3. Ilze says

    September 3, 2016 at 23:04

    Superiiga!! Paldies par recepti!!! Ljoti labs garshu salikums ar uzsvaru uz ruugti saldo

    Reply
  4. Inguna says

    September 29, 2016 at 09:38

    Sakiet, kā recepti pielāgot 28cm/dm lielai kūkas formai?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      September 29, 2016 at 13:14

      Tiešām 28 cm nevis 26 cm?

      Reply
      • Inguna says

        September 29, 2016 at 14:04

        Jā, tik tiešām, laikam tāds nestandarta izmērs

        Reply
        • Linda Tellgrena says

          September 29, 2016 at 18:25

          Pēc maniem aptuvenajiem aprēķiniem izejvielu daudzumu vajadzētu palielināt gandrīz vai uz pusi.

          Reply
  5. Agnese says

    October 18, 2016 at 12:17

    Sveika! Cik daudz kakao pulvera būtu jāliek šokolādes vietā?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 18, 2016 at 15:12

      Šajā gadījumā šokolādi ar kakao aizstāt nevarēs, jo vajadzīgs kakao sviests sastāvam.

      Reply
  6. Santa says

    July 18, 2019 at 13:28

    Uz cik lielu formu sanāk šī kūka?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in