Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar sēnēm pildītas pankūkas ar Krievijas siera cepurīti

February 27, 2016 Leave a Comment

Pilditaspankukas_1

Recepte tapusi sadarbībā ar TRIKATA

Sāļās pankūkas ir laba alternatīva saldajām – tās var pasniegt kā otro ēdienu un pildīt, ar ko vien sirds vēlas. Pankūku mīklai pievieno karoti eļļas, tad cepšanas laikā taukvielas vairs nevajadzēs pievienot. Pilngraudu milti savukārt dos organismam tik vajadzīgās šķiedrvielas un palīdz regulēt cukura līmeni asinīs. Ja pildījumam izmanto dārzeņus, sēnes un zaļumus, pankūkām lieliski piestāvēs Krievijas siers – izkusis tas veido gardu cepurīti, kura turklāt padara pankūkas pēc garšas sātīgākas.

Izejvielas (6-8 personām):

  • 4 olas
  • 500 ml piena
  • 150 grami pilngraudu kviešu miltu
  • 100 grami kviešu miltu
  • 1 ēdamk. cukura
  • sāls pēc garšas
  • 20 grami cepšanai domātas eļļas
  • 3 šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 ēdamkarote eļļas cepšanai
  • 1 tējk. Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • šķipsna svaigi maltu melno piparu
  • sāls pēc garšas
  • 400 grami brūno šampinjonu, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 250 grami Trikāta Krievijas Light siera, sarīvēts uz rupjās rīves
  • sauja dīgstu pēc izvēles

Gatavošana:

  1. Lielā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu un abu veidu miltus, kā arī cukuru un šķipsniņu sāls. Maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Beigās iemaisa arī cepšanai domāto eļļu. Noliek malā uz 15 minūtēm, pa šo laiku milti nedaudz piebriedīs. Pārbauda mīklas konsistenci – ja tā šķiet par biezu, pielej nedaudz piena un visu kārtīgi samaisa.
  2. Kamēr briest mīkla, sagatavo pankūku pildījumu. Uz pannas uzkarsē karoti eļļas, liek tajā šaloti un cep uz vidējas uguns, līdz gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno garšvielu maisījumu, melnos piparus un šķipsnu sāls. Pannā liek sēnes un maisot cep 2-3 minūtes.
  3. Uzkarsētā pannā uz vidējas uguns cep plānās pankūkas. Lej vienu kausiņu mīklas, izlīdzina to pa visu pannu un cep no abām pusēm skaisti zeltainas.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem, ja iespējams – grila režīmā.
  5. Kad pankūkas saceptas, sāk to pildīšanu. Katrai pankūkai pa vidu vertikāli liek pāris karotes pildījuma un pankūku saloka tīstoklītī, galus nolokot uz leju. Kārto cepamajā pannā cieši vienu otrai blakus. Pārkaisa ar rīvēto sieru.
  6. Pannu ar pildītajām pankūkām liek krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz pārbērtu ar dīgstiem.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Receptes, Uzkodas Tagged With: Dīgsti, Pankūkas, Pildītas pankūkas, Pilngraudu milti, Šalotes sīpols, Šampinjoni, Sēnes, Siers, Trikāta

« Tumšās šokolādes siera kūka
Jaunākie pētījumi – bioloģiskajā pienā un gaļā ir vairāk “labo” tauku »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND