Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu mafini ar krēmsiera pildījumu

5 marta, 2016 10 komentārs

maifni-2-20160229

Klasiskie banānu mafini ar kārdinošu krēmsiera viducīti. Īpaši garšo bērniem.

Izejvielas (18 lielajiem mafiniem):

  • 100 g sviesta
  • 150 g paniņu vai kefīra
  • 2 olas
  • 300 g banāni (pēc iespējas gatavāki, jo gatavie banāni ir saldāki)
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 250 grami miltu (es šoreiz ņēmu 180 gramus rudzu bīdeļmiltu un 70 gramus rupji maltu kviešu pilngraudu miltu)
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 140 g cukura (izmantoju nerafinētu cukuru)
  • šķipsniņa sāls
  • ja vēlas pārbēršanai – kanēļa cukurs, brūnais cukurs vai malts kanēlis

Krēmsiera pildījumam:

  • 180 grami krēmsiera (izmantoju ICA krēmsieru)
  • 1 olas baltums
  • 1 ēdamk. cukura
  • pēc izvēles – miza no puses bioloģiskā citrona

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 175 grādiem.
  2. Bļodā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest. Citā bļodā sakuļ kopā paniņas (vai kefīru) ar 2 olām. Pievieno atdzisušo sviestu un izmaisa.
  3. Banānus nomizo, sablendē blenderī vai kārtīgi saspaida ar dakšu. Iemaisa tējkaroti citronas sulas. Banānus pievieno olu masa un sviesta masai.
  4. Trešajā bļodā sajauc kopā cukuru, miltus, cepamo pulveri un sāli.
  5. Bļodā ar miltiem lej iekšā banānu-olu masu, samaisa. Mīklai jābūt nedaudz ‘pufīgai’, tāpēc  nedrīkst pārcensties un to pārmaisīt.
  6. Pagatavo krēmsiera pildījumu, visas tā sastāvdaļas saputojot viendabīgā masā.
  7. Masu liek ietaukotās mafinu formiņās vai ar papīra formiņām izklātā mafinu pannā tā, lai katra formiņa būtu 2/3 pilna. Mīklas viducī ar tējkaroti izveido iedobi un ieliek tajā karoti krēmsiera. Pārber ar kanēļa cukuru, brūno cukuru vai maltu kanēli. Cep 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bērniem, Citrona sula, Kefīrs, Krēmsiers, Mafini, Paniņas

« Šokolādes un zemesriekstu sviesta konfektes
10 pārsteidzoši fakti par šampanieti jeb idejas vakaram franču stilā »

Comments

  1. Laura says

    10 marta, 2016 at 10:14

    Vai šiem rikota sieru varētu lietot? Majas ir, bet nezinu kur pielietot! Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      10 marta, 2016 at 10:17

      Rikotu neieteiktu likt kā pildījumu, nebūs īstā konsistence.

      Atbildēt
      • Laura says

        14 marta, 2016 at 12:35

        Sanaca super, pat bez info par cepsanas ilgumu! Rikotu neliku, speciali braucu pakal kremsieram! :D

        Atbildēt
        • Linda Tellgrena says

          14 marta, 2016 at 13:04

          Forši, priecājos!

          Atbildēt
  2. Vineta says

    12 marta, 2016 at 20:44

    Cik ilgi ir jācepj mafini?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 marta, 2016 at 21:17

      Pusstundu! Precizēšu recepti, paldies.

      Atbildēt
  3. Linda says

    19 marta, 2016 at 21:11

    Ar ko varetu aizstat paninas vai kefiru? Dzivoju Niderlande, vietejos veikalos diemzel kefira nav..
    Ieprieks paldies,

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 marta, 2016 at 21:22

      Droši vari likt šķidrāku bezpiedevu vai grieķu jogurtu!

      Atbildēt
  4. ieva says

    7 augusta, 2016 at 16:16

    Man viņi saplaka, kas varētu būt pie vainas?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 augusta, 2016 at 21:09

      Kad mafini atdziest, neliela saplakšana ir normāla. Nākamreiz vari mēģināt cept ventilatora režīmā, tas palīdz smukāk pacelties!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...