Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānu mafini ar krēmsiera pildījumu

March 5, 2016 10 Comments

maifni-2-20160229

Klasiskie banānu mafini ar kārdinošu krēmsiera viducīti. Īpaši garšo bērniem.

Izejvielas (18 lielajiem mafiniem):

  • 100 g sviesta
  • 150 g paniņu vai kefīra
  • 2 olas
  • 300 g banāni (pēc iespējas gatavāki, jo gatavie banāni ir saldāki)
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 250 grami miltu (es šoreiz ņēmu 180 gramus rudzu bīdeļmiltu un 70 gramus rupji maltu kviešu pilngraudu miltu)
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 140 g cukura (izmantoju nerafinētu cukuru)
  • šķipsniņa sāls
  • ja vēlas pārbēršanai – kanēļa cukurs, brūnais cukurs vai malts kanēlis

Krēmsiera pildījumam:

  • 180 grami krēmsiera (izmantoju ICA krēmsieru)
  • 1 olas baltums
  • 1 ēdamk. cukura
  • pēc izvēles – miza no puses bioloģiskā citrona

Gatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni uz 175 grādiem.
  2. Bļodā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest. Citā bļodā sakuļ kopā paniņas (vai kefīru) ar 2 olām. Pievieno atdzisušo sviestu un izmaisa.
  3. Banānus nomizo, sablendē blenderī vai kārtīgi saspaida ar dakšu. Iemaisa tējkaroti citronas sulas. Banānus pievieno olu masa un sviesta masai.
  4. Trešajā bļodā sajauc kopā cukuru, miltus, cepamo pulveri un sāli.
  5. Bļodā ar miltiem lej iekšā banānu-olu masu, samaisa. Mīklai jābūt nedaudz ‘pufīgai’, tāpēc  nedrīkst pārcensties un to pārmaisīt.
  6. Pagatavo krēmsiera pildījumu, visas tā sastāvdaļas saputojot viendabīgā masā.
  7. Masu liek ietaukotās mafinu formiņās vai ar papīra formiņām izklātā mafinu pannā tā, lai katra formiņa būtu 2/3 pilna. Mīklas viducī ar tējkaroti izveido iedobi un ieliek tajā karoti krēmsiera. Pārber ar kanēļa cukuru, brūno cukuru vai maltu kanēli. Cep 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bērniem, Citrona sula, Kefīrs, Krēmsiers, Mafini, Paniņas

« Šokolādes un zemesriekstu sviesta konfektes
10 pārsteidzoši fakti par šampanieti jeb idejas vakaram franču stilā »

Comments

  1. Laura says

    March 10, 2016 at 10:14

    Vai šiem rikota sieru varētu lietot? Majas ir, bet nezinu kur pielietot! Paldies!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 10, 2016 at 10:17

      Rikotu neieteiktu likt kā pildījumu, nebūs īstā konsistence.

      Reply
      • Laura says

        March 14, 2016 at 12:35

        Sanaca super, pat bez info par cepsanas ilgumu! Rikotu neliku, speciali braucu pakal kremsieram! :D

        Reply
        • Linda Tellgrena says

          March 14, 2016 at 13:04

          Forši, priecājos!

          Reply
  2. Vineta says

    March 12, 2016 at 20:44

    Cik ilgi ir jācepj mafini?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 12, 2016 at 21:17

      Pusstundu! Precizēšu recepti, paldies.

      Reply
  3. Linda says

    March 19, 2016 at 21:11

    Ar ko varetu aizstat paninas vai kefiru? Dzivoju Niderlande, vietejos veikalos diemzel kefira nav..
    Ieprieks paldies,

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 19, 2016 at 21:22

      Droši vari likt šķidrāku bezpiedevu vai grieķu jogurtu!

      Reply
  4. ieva says

    August 7, 2016 at 16:16

    Man viņi saplaka, kas varētu būt pie vainas?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      August 7, 2016 at 21:09

      Kad mafini atdziest, neliela saplakšana ir normāla. Nākamreiz vari mēģināt cept ventilatora režīmā, tas palīdz smukāk pacelties!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in