Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes un zemesriekstu sviesta konfektes

February 28, 2016 Leave a Comment

konfektes-4-20160218Šokolādes konfekšu gatavošanai mājās ne vienmēr vajadzīgs jaudīgs blenderis un riekstu vai žāvēto augļu mērcēšana. Šoreiz piedāvāju recepti, kur būs nepieciešams vien izkausēt šokolādi un samaisīt pāris izejvielas. Plus divas konditorejas tūtas.

FullSizeRender (3)Konfekšu varianti:

  1. vienu tumšās šokolādes slāni aizstāt ar balto šokolādi vai piena šokolādi
  2. zemesriekstu sviesta vietā izmantot citu riekstu sviestu
  3. medus vietā pievienot agaves vai kļavu sīrupu
  4. pēc izkausēšanas šokolādei pievieno saldo krējumu (proporcija 2:1 – šokolāde:saldais krējums) un kārtīgi izmaisa
  5. neliek banānu
  6. konfektes pārkaisa ar riekstiem, sēkliņām, ogu pulveriem

Izejvielas (26 konfektēm):

  • 215 grami tumšās šokolādes, gabaliņos
  • 125 grami zemesriekstu sviesta (vislabāk izvēlēties sviestu, kura sastāvā ir tikai viena izejviela – zemensrieksti)
  • 2 ēdamk. vijīga medus (ja medus sacukurojies, to uz nelielas uguns izkausē, vislabāk – ūdens peldē)
  • 1 ēdamk. izkausētas kokosriekstu eļļas
  • šķipsna jūras sāls
  • 1 nogatavojies banāns, nomizots un sagriezts šķēlītēs

Gatavošana:

  1. Pusi no šokolādes izkausē ūdens peldē tā, lai šokolādes masa būtu pilnīgi viendabīga. Pilda konditorejas tūtā.
  2. Sagatavo konfekšu papīrīšus, izkārtojot tos vienu otram blakus uz gaļas dēlīša vai citas līdzīgas virsmas.
  3. Nogriež konditorejas tūtas galu un pilda šokolādi katra papīrīša apakšā (apt. 4 mm biezu kārtiņu). Vairākas reizes dēlīti pasit pret galda virsmu, lai šokolāde izlīdzinās.
  4. Maza izmēra bļodiņā sajauc kopā zemesriekstu sviestu, medu, kokosriekstu eļļu un jūras sāli. Pilda konditorejas tūtā. Pa virsu šokolādes kārtai pilda zemesriekstu sviesta kārtiņu. Katras konfektes viducītī virs zemesriekstu sviesta viegli iespiež banāna ripiņu. Liek ledusskapī (vai saldētavā procesa paātrināšanai) sastingt uz 10-15 minūtēm (saldētavā pietiks ar piecām).
  5. Atlikušo šokolādi izkausē ūdens peldē tā, lai šokolādes masa būtu pilnīgi viendabīga. Pilda jau izmantotajā konditorejas tūtā un piepilda trešo konfekšu slāni. Vairākas reizes dēlīti pasit pret galda virsmu, lai šokolāde izlīdzinās.Dekorē pēc savas gaumes. Liek atpakaļ ledusskapī pilnīgai sastingšanai.
IMG_1549

Kofekšu variants ar balto šokolādi virskārtā un bez banāna pildījumā. Pāri bērtas pistācijas un brūkleņu pulveris

 

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Banāni, Bez govs piena produktiem, Bez olām, Konfektes, Svaigēdāju receptes, Svaigēšana, Tumšā šokolāde, Zemesriekstu sviests

« Jaunākie pētījumi – bioloģiskajā pienā un gaļā ir vairāk “labo” tauku
Banānu mafini ar krēmsiera pildījumu »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND