Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mannas buberts

4 aprīļa, 2016 Leave a Comment

aprilis-1-20160327

Buberts man asociējas ar bērnību – silts, čaugans un ļoti ļoti gards. Baudāms kopā ar skābenu dzērveņu (vai kādu citu ogu) ķīseli. Iesaku izmantot svaigas labas kvalitātes lauku olas.

Izejvielas (4-6 porcijām):

  • 110 grami mannas
  • 560 grami piena
  • 80 grami cukura
  • 4 lauku olas, atdalīti baltumi no dzeltenumiem
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. vaniļas esences
  • 800 grami dzērveņu ķīseļa (vai citu skābu ogu mērces) pasniegšanai – recepti skatīt zemāk

Gatavošana:

  1. Vidēja izmēra katlā uzvāra pienu, samazina uguni un maisot pakāpeniski pievieno mannu un šķipsnu sāls. Lēnām vāra un turpina maisīt, līdz manna uzbriedusi (apmēram 5 minūtes). Noņem no uguns un atdzesē 5 minūtes.
  2. Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru un vaniļas esenci, līdz dzeltenumi kļūst gaiši. Iegūto masu iemaisa nedaudz padzisušajā mannā. Turpina atdzesēt vēl 10 minūtes.
  3. Stingrās putās saputo olu baltumus. Iecilā atdzisušajā biezputrā.
  4. Deserta trauciņos vai seklās bļodiņās ielej ogu ķīseli / mērci, pa virsu liek bubertu.

Dzērveņu mērces recepte:

Izejvielas:

  • 800 ml ūdens
  • 200 grami dzērveņu
  • 120 grami cukura
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 3 tējk. kartupeļu cietes

Gatavošana:

Dzērvenes pārlasa, noskalo un sašķaida (ietinu marlē un izmantoju kartupeļu stampiņu), izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru un apelsīnu sulu, uzvāra. Beigās pievieno dzērveņu sulu un nelielā ūdens daudzumā atšķaidītu cieti, uguni nogriež. Atdzesē. Uzglabāt vislabāk istabas temperatūrā (bet ne ilgāk par 24 stundām), lai mērce saglabātu šķidro konsistenci.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Dzērvenes, Kartupeļu ciete, Ķīselis, Latvijas virtuve, Manna

« Banānmaize ar šokolādes glazūru
Kur es iepērkos? 1.daļa – gaļa, piena produkti un maize »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...