Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mannas buberts

April 4, 2016 Leave a Comment

aprilis-1-20160327

Buberts man asociējas ar bērnību – silts, čaugans un ļoti ļoti gards. Baudāms kopā ar skābenu dzērveņu (vai kādu citu ogu) ķīseli. Iesaku izmantot svaigas labas kvalitātes lauku olas.

Izejvielas (4-6 porcijām):

  • 110 grami mannas
  • 560 grami piena
  • 80 grami cukura
  • 4 lauku olas, atdalīti baltumi no dzeltenumiem
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. vaniļas esences
  • 800 grami dzērveņu ķīseļa (vai citu skābu ogu mērces) pasniegšanai – recepti skatīt zemāk

Gatavošana:

  1. Vidēja izmēra katlā uzvāra pienu, samazina uguni un maisot pakāpeniski pievieno mannu un šķipsnu sāls. Lēnām vāra un turpina maisīt, līdz manna uzbriedusi (apmēram 5 minūtes). Noņem no uguns un atdzesē 5 minūtes.
  2. Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru un vaniļas esenci, līdz dzeltenumi kļūst gaiši. Iegūto masu iemaisa nedaudz padzisušajā mannā. Turpina atdzesēt vēl 10 minūtes.
  3. Stingrās putās saputo olu baltumus. Iecilā atdzisušajā biezputrā.
  4. Deserta trauciņos vai seklās bļodiņās ielej ogu ķīseli / mērci, pa virsu liek bubertu.

Dzērveņu mērces recepte:

Izejvielas:

  • 800 ml ūdens
  • 200 grami dzērveņu
  • 120 grami cukura
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 3 tējk. kartupeļu cietes

Gatavošana:

Dzērvenes pārlasa, noskalo un sašķaida (ietinu marlē un izmantoju kartupeļu stampiņu), izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru un apelsīnu sulu, uzvāra. Beigās pievieno dzērveņu sulu un nelielā ūdens daudzumā atšķaidītu cieti, uguni nogriež. Atdzesē. Uzglabāt vislabāk istabas temperatūrā (bet ne ilgāk par 24 stundām), lai mērce saglabātu šķidro konsistenci.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Dzērvenes, Kartupeļu ciete, Ķīselis, Latvijas virtuve, Manna

« Banānmaize ar šokolādes glazūru
Kur es iepērkos? 1.daļa – gaļa, piena produkti un maize »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND