Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrās uzkodas no siera un kārtainās mīklas

April 15, 2016 2 Comments

aprilis-2-20160415

Recepte tapusi sadarbībā ar TRIKATA

Domāju, ka ir divi produkti, kas vienmēr atrodas mūsu mājās – siers ledusskapī un kārtainā mīkla saldētavā. No šīm divām sastāvdaļām dažās minūtēs var pagatavot izcili gardas un mutē kūstošas uzkodas. Izmantoju dažādus gardos TRIKATA sierus, kuri lieliski kūst. Piektdiena ir īstā diena dzīves svinēšanai!

Izejvielas (6-8 personām):

Salmiņiem:

  • 2 saldētas plāksnītes sviesta kārtainās mīklas
  • TRIKATA Krievijas Premium siers
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera (vari izvēlēties savu mīļāko garšvielu!)
  • 1 ēdamk. melnā sezama sēkliņas
  • 1 sakulta ola

Maizītēm:

  • 2 saldētas plāksnītes sviesta kārtainās mīklas
  • 3 ēdamk. kaltētu tomātu pesto (vari to pagatavot pats, sablenderējot kopā kaltētus tomātus, mandeļu miltus un nedaudz eļļas un karoti medus)
  • TRIKATA cietais siers RESERVE (izturēts 8 mēnešus)

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.

Salmiņi: saldēto kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 20 minūtes, lai tā ir viscaur mīksta. Uz virsmas, kas viegli izkaisīta ar miltiem izrullē mīklu par 1/3 lielāku un plānāku. Nosmērē ar sakulto olu un pārkaisa ar melnajām sezama sēklām. Uz smalkās rīves pārrīvē sieru vienmērīgā kārtiņā. Ar asu nazi sagriež 1.5-2 cm platās sloksnītēm. Sloksnītes no abiem galiem savirpina un liek uz pannnas dažu centimetru attālumā vienu no otras. Cep, līdz zeltaini brūnas (nepilnas 10 minūtes). Atdzesē un noņem no pannas.

Maizītes: uz virsmas, kas viegli izkaisīta ar miltiem izrullē 2 mīklas plāksnes par 1/3 lielākas un plānākas. Pārsmērē ar tomātu pesto un uz smalkās rīves uzrīvē virsū cieto sieru vienmērīgā kārtiņā. Sākot no viena stūra rullē mīklu desiņā, līdz visa mīkla sarullēta. Sagriež ar nazi gabaliņos un apaļos gabaliņus liek uz cepešpannas dažu centimetru attālumā vienu no otra. Maliņas nosmērē ar sakultu olu. Cep, līdz zeltaini brūni (nepilnas 10 minūtes). Atdzesē un noņem no pannas.

 

Filed Under: Konditoreja, Receptes, Uzkodas Tagged With: Kaltēti tomāti, Kārtainā mīkla, Kūpinātas paprikas pulveris, Melnā sezama sēkliņas, Pesto, Siers, Trikāta

« Skābā krējuma un rudzu mafini
10 iemesli, kādēļ plānot iepirkšanos un ēdienreizes »

Comments

  1. Lelde says

    April 16, 2016 at 12:43

    Sveika! Kādu kārtaino mīklu izmanto? Un tā ir rauga vai bezrauga? Paldies!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 16, 2016 at 18:13

      Izmantoju Rimi kārtaino sviesta mīklu ar raugu.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in